Külügyminisztérium

Martonyi János

külügyminiszter

A Külügyminisztérium kapcsolódó oldalai

Egyszerűsített honosítás

Az egyszerűsített honosítási eljárás honlapján tájékoztatást kaphat az eljárás során alkalmazott jogszabályokról, az azokból származó jogokról és kötelezettségekről. Megtalálja itt az egyszerűsített honosítási eljárással kapcsolatos honlapok gyűjteményét, valamint a gyakran felvetődő kérdésekre adott válaszokat és az eljárás során használatos letölthető dokumentumokat. Ezen felül a honlap naprakész és átfogó tájékoztatást nyújt az eljárással kapcsolatos friss hírekről is.

Európai Mobilitási Hét

Az Európai Mobilitási Hét egy minden év szeptemberében megrendezett kampány, mely a fenntartható városi közlekedésre hívja fel a figyelmet. Célja: ösztönözni az önkormányzatokat a fenntartható közlekedést szolgáló intézkedések bevezetésére, valamint felhívni az emberek figyelmét a gépkocsin kívüli egyéb közlekedési eszközök használatára.

Konzuli tájékoztatás

A konzuli tájékoztatás microsite-ja elsősorban a külföldre utazni, külföldön munkát vállalni, vagy huzamos ideig tartózkodni kívánó magyar állampolgárok tájékoztatását hivatott szolgálni. Kiemelt helyen van a külföldre utazó vagy külföldön bajba jutott magyar állampolgárok konzuli védelméről szóló tájékoztatás. Az állandó és dinamikus feltöltés és fejlesztés alatt álló honlapunk hiteles és friss információkkal látja el az oldalra látogatókat, ezzel is elősegítve az utazás előtti tájékozódást, megkönnyítve és gondtalanabbá téve a külföldi tartózkodást. Az oldalt minden külföldre utazó magyar állampolgárnak, valamint egyéb érdeklődőnek is örömmel ajánljuk a zökkenőmentes és kellemes utazás érdekében, s szívesen látjuk azon felhasználókat is, akik többet szeretnének megtudni a konzuli tevékenységről, mint a külügyi munka egy sajátos területéről. Jó böngészést  és örömteli honlap-használatot kívánunk!

 

Magyar külpolitika az uniós elnökség után

Martonyi János külügyminiszter 2011. december 19-én a Magyar Külügyi Intézetben (MKI) bemutatta a Magyar külpolitika az uniós elnökség után című dokumentumot, amely a magyar külpolitika stratégiai irányait foglalja össze. A címre kattintva összegzést olvashat a dokumentum tartalmáról.