Külügyminisztérium, Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság

Wintermantel Péter

globális ügyekért felelős helyettes államtitkár

Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság

Vezető hírek

Wintermantel Péter a Konfuciusz Intézetben elmondott beszéde

Külügyminisztérium, Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2014. június 6. 8:34

Az egész világon növekszik az érdeklődés a kínai nyelv, hagyományok és kultúra iránt. Magyarországon és a közép- és kelet-európai térség országaiban is így van ez. Ennek az érdeklődésnek a kielégítésében kiemelkedő szerepe van a Konfuciusz Intézetek hálózatának – hangsúlyozta Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára, amikor 2014. június 5-én felszólalt a Konfuciusz Intézetek Közép- és Kelet-Európai Regionális Képzési Központjában, az Eötvös Lorán Tudományegyetem Konfuciusz Intézetében tartott ünnepélyes megnyitón, amelyet az első regionális képzési kurzus elindítása alkalmából tartottak.

A Kelet magyar kutatói címmel nyílt kiállítás a Külügyminisztériumban

Külügyminisztérium, 2014. június 5. 13:14

A keleti országok leghíresebb magyar kutatóit mutatja be a Külügyminisztérium épületében 2014. június 5-én, csütörtökön nyílt vándorkiállítás, amely tablók segítségével állít emléket a kutatásokban jelentős szerepet játszó magyar utazóknak, tudósoknak.

Magyar- jordán diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulója

Külügyminisztérium, 2014. június 2. 13:37

A magyar-jordán diplomáciai kapcsolatok felvételének 50. évfordulójára, 2014. június 1-ére való megemlékezés jegyében Martonyi János külügyminiszter levélben üdvözölte partnerét, Nasser Judeh jordán külügyminisztert. Közlemény.

A globális nyitás politikája

Külügyminisztérium, Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2014. június 2. 12:48

Az új lehetőségek keresése nem jelenti az euroatlanti integrációban testet öltő értékalapú diplomácia feladását - a Magyar Nemzet mai számából.

Wintermantel Péter részt vett és felszólalt az ASEM Fenntartható Fejlődés Szemináriumon

Külügyminisztérium, Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2014. június 2. 10:46

Wintermantel Péter globális ügyekért felelős helyettes államtitkár 2014. június 2-án részt vett és a megnyitón köszöntőt mondott, illetve előadást tartott a romániai Tulceában megrendezett 3. ASEM Fenntartható Fejlődés Szemináriumon. Közlemény.

Martonyi János kitüntetést adott át Saud Al-Taie-nak, Magyarország ománi tiszteletbeli konzuljának

Külügyminisztérium, 2014. május 22. 13:34

Martonyi János, Magyarország külügyminisztere 2014. május 22-én, a magyar-ománi politikai és gazdasági kapcsolatok fejlesztése terén szerzett kimagasló érdemei elismeréseként, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetést adta át Saud Al-Taie-nak, Magyarország ománi tiszteletbeli konzuljának. Közlemény.