Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság

Győri Enikő

EU ügyekért felelős államtitkár

Videók

Szükségünk van egymásra

Szükségünk van egymásra2014. április 29.

Minél több területen sikerül együttműködnie a visegrádi országoknak, annál őszintébben tudjuk megoldani a közös problémákat - fogalmazott a kormany.hu-nak adott interújában Győri Enikő államtitkár, akit a a Magyarország EU-csatlakozásának 10. évfordulója alkalmából rendezett, "Felzárkóztunk vagy lemaradtunk?" című háromnapos budapesti konferencia második napján kérdeztünk.
A fiataloknak is minél jobban meg kell ismerniük az EU-t

A fiataloknak is minél jobban meg kell ismerniük az EU-t2014. március 12.

A fiataloknak is minél jobban meg kell ismerniük az Európai Uniót, hogy megtudják, mire jó az uniós tagság - mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára.
Nehéz év előtt áll az Európai Unió

Nehéz év előtt áll az Európai Unió2014. január 8.

Nehéz év előtt áll az Európai Unió, májusban európai parlamenti választások lesznek, amelyen előretörhetnek az euroszkeptikus pártok – mondta a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára sajtótájékoztatóján 2014. január 8-án, Budapesten.
A tagállamok vihetik sikerre az európai kezdeményezéseket

A tagállamok vihetik sikerre az európai kezdeményezéseket2013. december 6.

Ahhoz, hogy az európai kezdeményezések sikeresek legyenek, meg kell tenni tagállami szinten is a szükséges lépéseket, el kell végezni a strukturális reformokat, folytatni kell a gazdaság modernizációját a gazdasági növekedésre és a munkahelyteremtésre koncentrálva - hangsúlyozták uniós szakértők december 6-án, az Európai Bizottság (EB) által szervezett budapesti konferencián.
Magyarország jól jár a közös uniós költségvetéssel

Magyarország jól jár a közös uniós költségvetéssel2013. november 25.

Magyarország jól jár a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló közös uniós költségvetéssel, minden számítás szerint az első három olyan tagállam között van, amelyeknek a legelőnyösebb a büdzsé - mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára 2013. november 25-i sajtótájékoztatóján a Parlamentben.
Szakácsversenyt hirdetett a Külügyminisztérium

Szakácsversenyt hirdetett a Külügyminisztérium2013. március 18.

Szakácsverseny keretében keres séfeket négy diplomáciai kirendeltségre a Külügyminisztérium; a Budaörsön Gasztronómia és diplomácia címmel tartott hétfői megmérettetés győztesei a genfi, a hágai, az oslói, illetve az ottawai magyar nagykövetség szakácsai lehetnek. A részletekről Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár beszélt a kormany.hu-nak.
Európa-nap a Millenárison

Európa-nap a Millenárison2012. május 5.

Minden vita ellenére a magyarok uniós hányadot meghaladó része támogatja az EU tagságunkat – mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára szombaton, amikor megnyitotta az Európa-napot a Millenáris Parkban.