Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság

Győri Enikő

EU ügyekért felelős államtitkár

Vezető hírek

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az intő jeleket

Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 10:46

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az európai parlamenti (EP-) választás eredményeinek intő jeleit – mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára egy nemzetközi konferencián 2014. június 5-én Budapesten.

Németország és Magyarország is konszenzusra törekszik az EB-elnöki tisztség betöltésében

Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 3. 19:41

Magyarország és Németország egyetért abban, hogy az Európai Bizottság (EB) elnöki tisztségét az uniós szerződések szellemének megfelelően konszenzussal kell betölteni - mondta az MTI-nek kedden Berlinben a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára.

Győri Enikő: mélyíteni kell az integrációt az energetikában

Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 3. 14:54

Az ukrajnai válság arra figyelmeztet, hogy mélyíteni kell az uniós integrációt az energetika területén – mondta a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára 2014. június 3-án Berlinben egy nemzetközi konferencián, amelyen a 2004-es EU-bővítés első tíz évének tapasztalatait tekintették át.

Az Európai Unióról és Ukrajnáról is tárgyalt Győri Enikő Rómában

Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. május 22. 19:16

Az európai parlamenti választásokat követő uniós változásokról, az ukrajnai helyzetről, energiabiztonságról és migrációról is egyeztetett Győri Enikő EU-ügyekért felelős államtitkár 2014. május 22-én Rómában olasz kollégáival, Sandro Gozi és Benedetto Della Vedova külügyi államtitkárral.

Győri Enikő: világosak Magyarország nemzeti érdekei az EU-ban

Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. május 20. 13:48

Míg Magyarország uniós tagságának első hat évében nem voltak világosan kivehetők az ország érdekei, most már egyértelműek, és hatékonyan képviselik ezeket az integrációban - mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára egy budapesti nemzetközi konferencián, 2014. május 20-án.

Gyors eredményekre van szükség az energiafüggőség csökkentése terén

Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. május 13. 15:54

Gyors eredményekre van szükségük az EU-országoknak az energiafüggőség csökkentése terén - hangsúlyozta2014. május 13-án Brüsszelben Győri Enikő, a külügyminisztérium EU-ügyi államtitkára, aki részt vett az uniós tagállamok európai ügyekkel foglalkozó tárcavezetőinek tanácskozásán.