Külügyminisztérium, EU Ágazati Politikáért Felelős Helyettes Államtitkárság

Dr. Baranyai Gábor

EU ágazati politikáért felelős helyettes államtitkár

EU Ágazati Politikáért Felelős Helyettes Államtitkárság

Vezető hírek

Víz-világtalálkozó – A fenntartható fejlesztési célok kidolgozását segítik Budapesten

Külügyminisztérium, EU Ágazati Politikáért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2013. október 6. 12:03

A globális fejlesztéspolitikában kiemelkedő szerep jut a vízellátás biztosításának, a vízszennyezés megelőzésének, az előrelátó vízgazdálkodásnak. A kedden kezdődő budapesti víz-világtalálkozó célja, hogy hozzájáruljon az ENSZ 2015 utáni fenntartható fejlesztési céljainak kidolgozásához.

Speciális érdeke fűződik Magyarországnak a vízhez

Külügyminisztérium, EU Ágazati Politikáért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2013. május 24. 16:34

Megegyezés született a szorosabb regionális és nemzetközi együttműködésről az integrált vízgazdálkodás, illetve az ehhez kapcsolódó tapasztalatok átadása területén 2013. május 19-20 között a 2. Ázsiai és Csendes-óceániai Víz Csúcstalálkozón, Chiang Maiban, Thaiföldön. A találkozón beszédet mondott Baranyai Gábor, a Külügyminisztérium EU Ágazati Politikákért Felelős Helyettes Államtitkár.

Októberben lesz Budapesten a Víz Világtalálkozó

Külügyminisztérium, EU Ágazati Politikáért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2013. április 23. 14:25

A Víz Világtalálkozót október 8. és 11. között rendezik meg Budapesten, amely a második félév egyik legjelentősebb diplomáciai eseménye lesz Magyarországon - mondta Baranyai Gábor, a Külügyminisztérium uniós ágazati politikáért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek kedden Budapesten.

Martonyi János miniszteri biztost nevezett ki a budapesti víz-világtalálkozó előkészítésére

Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2013. február 23. 10:29

Martonyi János miniszter Baranyai Gábor helyettes államtitkárt nevezte ki az októberi, vízgazdálkodásról szóló budapesti ENSZ-konferencia előkészítéséért felelős miniszteri biztossá – olvasható a Magyar Közlöny 2013. február 22-i kiadásában.

Budapesti Víz Világtalálkozó 2013 (+videó)

Külügyminisztérium, 2012. november 20. 16:52

A víz Földünk egyik legbecsesebb természeti erőforrása. A Föld vízkészletének mindössze 2%-a édesvíz. Ezen szűkös természeti erőforrás azonban meghatározó fontosságú a biológiai, társadalmi és gazdasági élet valamennyi szegmensében. A növekvő lakossági igények és az éghajlatváltozás nyomán az egymással versengő vízigények 2030-ra várhatóan 40%-os globális vízellátási hiányt eredményeznek. Ez a folyamat Európát és hazánkat is érinteni fogja: a vízhez való hozzáférés mind egyéni, mind nemzeti szinten még inkább a prosperitás és a béke alapvető kérdésévé válik.

Magyarország elkötelezett a jogállamiság stabilizálása mellett

Külügyminisztérium, 2012. július 4. 17:17

Magyarország aktívan hozzájárul a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) munkájához, ami bizonyítja elkötelezettségét a jogállamiság stabilizálása és az emberi jogok tiszteletben tartása mellett, hangsúlyozta Baranyai Gábor, a Külügyminisztérium uniós ágazati politikáért felelős helyettes államtitkára a bíróság fennállásának 10. évfordulója alkalmából a Külügyminisztériumban rendezett konferencián 2012. július 4-én.