Külügyminisztérium

Martonyi János

külügyminiszter

Vezető hírek

Megújul a kormany.hu

Kormányzat, 2014. június 6. 16:10

2014. június 6-án megalakult Magyarország Kormánya. Ennek megfelelően megújul a kormányzati honlap, a kormany.hu is. A legfrissebb hírek, fotók, videók, közérdekű adatok, közlemények változatlanul ezen az oldalon érhetők el. Az államtitkárok kinevezéséig azonban csak miniszteri szintű információk találhatók az egyes minisztériumi oldalakon.

Wintermantel Péter a Konfuciusz Intézetben elmondott beszéde

Külügyminisztérium, Globális Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárság, 2014. június 6. 8:34

Az egész világon növekszik az érdeklődés a kínai nyelv, hagyományok és kultúra iránt. Magyarországon és a közép- és kelet-európai térség országaiban is így van ez. Ennek az érdeklődésnek a kielégítésében kiemelkedő szerepe van a Konfuciusz Intézetek hálózatának – hangsúlyozta Wintermantel Péter, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára, amikor 2014. június 5-én felszólalt a Konfuciusz Intézetek Közép- és Kelet-Európai Regionális Képzési Központjában, az Eötvös Lorán Tudományegyetem Konfuciusz Intézetében tartott ünnepélyes megnyitón, amelyet az első regionális képzési kurzus elindítása alkalmából tartottak.

A térségpolitika a magyar diplomácia legfontosabb feladata

Külügyminisztérium, 2014. június 6. 7:50

A magyar diplomácia legfontosabb feladata a következő évtizedekben is a térségpolitika lesz, hiszen a magyar külpolitikának mindig az a leglényegesebb, hogy a határon túli magyar közösségek helyzete miként alakul - mondta Martonyi János leköszönő külügyminiszter az Infó Rádió Aréna című csütörtöki műsorában.

A Kelet magyar kutatói címmel nyílt kiállítás a Külügyminisztériumban

Külügyminisztérium, 2014. június 5. 13:14

A keleti országok leghíresebb magyar kutatóit mutatja be a Külügyminisztérium épületében 2014. június 5-én, csütörtökön nyílt vándorkiállítás, amely tablók segítségével állít emléket a kutatásokban jelentős szerepet játszó magyar utazóknak, tudósoknak.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az intő jeleket

Külügyminisztérium, EU Ügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 10:46

Nem szabad figyelmen kívül hagyni az európai parlamenti (EP-) választás eredményeinek intő jeleit – mondta Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára egy nemzetközi konferencián 2014. június 5-én Budapesten.

Támogatjuk Kárpátalját

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. június 5. 7:53

Támogatjuk a kárpátaljai magyar közösséget – hangoztatta Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a nemzeti összetartozás napja alkalmából Budapesten, Budafok-Tétényben tartott megemlékezésen 2014. június 4-én.

Magyarország üdvözli az egyiptomi elnökválasztást és gratulál Abdel-Fattah asz-Szíszí győzelméhez

Külügyminisztérium, 2014. június 4. 17:28

Magyarország üdvözli a 2014. május 26-28. között tartott egyiptomi elnökválasztást, gratulál Abdel-Fattah asz-Szíszí győzelméhez, és sok sikert kíván neki felelősségteljes munkájához. A voksolás egyértelműen kifejezésre juttatta az egyiptomi nép legitim döntését saját jövőjének alakítását illetően, amelyet Magyarország teljes mértékben tiszteletben tart.

Németh Zsolt: Az EU bővítése végső soron egy béke projekt

Külügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. június 4. 13:37

„Az Európai Unió bővítése végső soron egy béke projekt” – jelentette ki Németh Zsolt, 2014. június 3-án Bécsben.