Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dr. Navracsics Tibor

közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes

Videók

Az erős ország tud jó nemzetpolitikát folytatni

Az erős ország tud jó nemzetpolitikát folytatni 2014. június 4.

Magyarország akkor tud jó nemzetpolitikát folyatni, ha egy erős, az érdekeiért kiálló ország képét mutatja, amire fel lehet nézni és amire büszkének lehet lenni - mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán, a fővárosi Magyarság Házában, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet „Trianon következményei a 20. és 21. században: kisebbségi kérdések Európában” című tanácskozásán.
Idén is sztárfellépőkkel várja a közönséget a VeszprémFest

Idén is sztárfellépőkkel várja a közönséget a VeszprémFest2014. május 30.

Katie Melua, a Vaya Con Dios és Youssou N'Dour is koncertet ad a VeszprémFesten, amelyet július 15. és 20. között immár 11. alkalommal tartanak – hangzott el Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.
Biztos kezdet gyerekház nyílt a Freskófaluban

Biztos kezdet gyerekház nyílt a Freskófaluban2014. május 29.

Garai Péter, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg csütörtökön a Freskófaluként ismert Bódvalenke Biztos Kezdet Gyerekházát. Jelenleg az országban több mint 110 településen található gyerekház.
Az év végére megújulnak az egyházmegyei épületek Pécsen

Az év végére megújulnak az egyházmegyei épületek Pécsen2014. május 28.

Az év végére befejeződnek a Pécsi Egyházmegye kezelésében lévő belvárosi épületek tavaly elkezdett, uniós forrásból finanszírozott másfél milliárd forintos munkálatai - jelentették be szerdán Pécsen.
Egyre nagyobb hangsúly kerül az elektronikus ügyintézésre

Egyre nagyobb hangsúly kerül az elektronikus ügyintézésre2014. május 27.

A jövőben várhatóan egyre fontosabbá válik az elektronikus ügyintézés, így meg kell erősíteni ezt a rendszert - mondta Deák Rita, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium miniszteri biztosa a kormányablakok kialakításához kapcsolódó informatikai fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatóján kedden.
Folyamatosan napirenden kell tartani a magyarságot érintő kérdéseket

Folyamatosan napirenden kell tartani a magyarságot érintő kérdéseket2014. május 26.

Folyamatosan napirenden szeretnék tartani a magyarságot érintő kérdéseket a következő években Európában és az Európai Parlamentben - emelte ki a nemzetpolitikai helyettes államtitkár a Választások után: magyar érdekképviselet az Európai Parlamentben címmel rendezett tanácskozáson hétfőn, a fővárosi Magyarság Házában.
Navracsics Tibor beszéde a Budapesti Lengyel Intézet 75. évfordulóján

Navracsics Tibor beszéde a Budapesti Lengyel Intézet 75. évfordulóján2014. május 23.

A Budapesti Lengyel Intézet 75. évfordulója alkalmából rendezett kétnapos rendezvénysorozatot Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitotta meg.
A KIM feljelenti az egyik közösségi portált személyes adatokkal való visszaélés miatt

A KIM feljelenti az egyik közösségi portált személyes adatokkal való visszaélés miatt2014. május 23.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) feljelenti az egyik közösségi portált személyes adattal való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt - jelentette be Balatoni Monika, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Ingyenes szűrőszoftver a kiskorúak védelme érdekében

Ingyenes szűrőszoftver a kiskorúak védelme érdekében2014. május 21.

A kiskorúak védelme érdekében július 1-jétől ingyenes szűrőszoftvert kell biztosítaniuk az internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatóknak - jelentette be Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
Az EU-tagság nem ellentétes a nemzeti érdekkel

Az EU-tagság nem ellentétes a nemzeti érdekkel2014. május 15.

Navracsics Tibor szerint tévedés, hogy az Európai Unió ellentétes lenne a nemzeti érdekkel.
Konferencia az esélyegyenlőségről a rendvédelemben

Konferencia az esélyegyenlőségről a rendvédelemben2014. május 15.

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a konferencián arról beszélt, hogy 2010-2011-ben a cigánysággal, általában a nemzetiségi kisebbségekkel kapcsolatos politikában szemléletmód-váltást hajtottak végre, és arra törekednek, hogy minél több fórumot teremtsenek, ahol őszintén, a problémákat és nehéz dolgokat sem megkerülve, értelmes párbeszédet lehet folytatni.
Gödöllőre érkezett a KIM tudatos internethasználat érdekében indított programja

Gödöllőre érkezett a KIM tudatos internethasználat érdekében indított programja2014. május 8.

Az internet nem felejt! címmel a világháló veszélyeinek tudatosítására, a gyerekeket ért iskolai és internetes zaklatás jelenségének csökkentése érdekében indított programmal a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) ma Gödöllőre látogatott. A Kastély Lovardájában megtartott előadáson több száz gödöllői iskolás és pedagógusaik vettek részt.
Roma kulturális fesztivál vasárnap Budapesten

Roma kulturális fesztivál vasárnap Budapesten2014. május 8.

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára a programot ismertető csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a hagyományteremtő szándékkal tavaly elindított fesztivál idén is méltó módon mutatja be a roma kultúrát.
Pedagógiai csomagot juttatnak el a diaszpóra vasárnapi iskoláinak

Pedagógiai csomagot juttatnak el a diaszpóra vasárnapi iskoláinak2014. május 8.

A diaszpóra vasárnapi iskoláinak működését segítő pedagógiai csomagot juttat el a nemzetpolitikai államtitkárság a külügyi tárca és a Balassi Intézet közreműködésével - mondta Répás Zsuzsanna csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.
Támogatni kell az akadálymentesítést szolgáló programokat

Támogatni kell az akadálymentesítést szolgáló programokat2014. április 25.

Navracsics Tibor szerint a kormánynak támogatnia kell minden olyan kezdeményezést, amely az akadálymentesítést szolgálja, és amely közelebb hozza az embereket ahhoz, hogy teljes életet éljenek az élet minden területén. A miniszterelnök-helyettes erről pénteken beszélt, amikor a Vodafone egyik budapesti üzletében részt vett a cég hallássérültek számára kidolgozott videós jelnyelvi tolmácsolási szolgáltatás bemutatóján.
Jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekek

Jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekek2014. április 16.

Répás Zsuzsanna az Iskola és képesség címmel szerdán a fővárosban rendezett konferencián kiemelte: a magyar nemzet megmaradásának zálogai a helyi magyar közösségek, a magyar közösségek kialakulásának és megmaradásának feltételei pedig a magyar anyanyelvi intézmények. Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet vezetője a Magyarság Házában tartott tanácskozáson kiemelte: a nemzetpolitika egyre inkább szakpolitikává válik.