Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Szabó Erika

területi közigazgatásért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Területi közigazgatás, Kormányhivatalok

Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság

Videók

Minden mutatóban elégedettek az emberek a járási rendszerrel

Minden mutatóban elégedettek az emberek a járási rendszerrel2014. január 23.

Minden kérdésben javul a járási rendszer megítélése a kormánytisztviselők és a lakosság szemszögéből is egy felmérés szerint - közölte Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) területi közigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten.
Bevált a roma referensi rendszer a járásokban

Bevált a roma referensi rendszer a járásokban2013. december 6.

Bevált a járásokban bevezetett roma referensi rendszer, a járások nagyjából felében alkalmaznak roma referenst - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken budapesti sajtótájékoztatón.
Indul az ÁSZ, a KIM és a kormányhivatalok közös önkormányzati továbbképzési programja

Indul az ÁSZ, a KIM és a kormányhivatalok közös önkormányzati továbbképzési programja2013. október 8.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) közös továbbképzési programot indít, amelynek célja, hogy az ÁSZ tapasztalataira, illetve a kormányhivatalok törvényességi felügyeletére építve az önkormányzatok értsék, milyen fontos a működés megfelelő szabályozottsága, tudják, milyen kockázatokra kell kiemelten figyelni. A cél a helyi önkormányzatok integritásának erősítése.
Konzultációs sorozat a járásokról

Konzultációs sorozat a járásokról2012. március 23.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkársága több hónapos konzultáció- sorozaton vett részt, ahol polgármestereknek és az önkormányzatok képviselőinek mutatták be a kialakuló járási rendszert. A megyei polgármesteri fórumokat a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szervezte.
Új elem a közigazgatásban: a járások

Új elem a közigazgatásban: a járások2012. január 10.

A Jó Állam kialakításának egyik eleméről, a modern kori járások kialakításáról beszélt Szabó Erika a kormány.hu-nak. Videóinterjú.
Fiatal művészek népszerűsíthetik a kormányhivatalokat

Fiatal művészek népszerűsíthetik a kormányhivatalokat 2011. június 23.

Pályázatot hirdetnek a tehetséges és kreatív művészeknek, hogy alkotásaikkal is segítsék a kormányablakok és kormányhivatalok népszerűsítését, ezáltal pedig az ügyfélbarát, Jó Állam kialakítását – ismertette Nagy Anna kormányszóvivő csütörtökön, Szabó Erika államtitkárral tartott közös sajtótájékoztatóján. A fővárosi Fiumei úti kormányablakban tartott eseményen a kormányablakok százezredik ügyfelét is köszöntötték.
Videóinterjú: európai vezetők tanulmányozzák a magyar modellt

Videóinterjú: európai vezetők tanulmányozzák a magyar modellt2011. május 19.

Európai viszonylatban példátlan az a szervezeti integráció, amit Magyarországon elértünk a kormányhivatalok átszervezésével – jelentette ki Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár.
Sajtótájékoztató: megnyíltak a kormányablakok

Sajtótájékoztató: megnyíltak a kormányablakok2011. január 3.

Megnyíltak a fővárosi és megyei kormányhivatalok ügyfélszolgálati irodái, az úgynevezett kormányablakok - jelentette be a területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár hétfőn Szekszárdon. Az eseményen beszédet mondott Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár.
Ünnepi beszéd: Szabó Erika a kormányablakokról

Ünnepi beszéd: Szabó Erika a kormányablakokról2010. december 29.

29 helyszínen, tizenkét órás nyitva tartással és háromszáz munkatárssal nyílnak meg 2011. január 3-án, hétfőn a kormányablakok, az integrált ügyfélszolgálati irodák, amelyekben 29 ügykört lehet majd intézni. Erről Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár beszélt szerdán a kormányablakok munkatársainak képzészáró ünnepségén, a fővárosban.
Kormányszóvivői tájékoztató: szeptember 1-jétől visszaáll az önkormányzatok törvényességi ellenőrzése

Kormányszóvivői tájékoztató: szeptember 1-jétől visszaáll az önkormányzatok törvényességi ellenőrzése 2010. július 8.

Szeptember 1-jétől megyei szintre helyezi a kormány a közigazgatási hivatalokat, és visszaáll az önkormányzatok törvényességi ellenőrzése - közölte Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár csütörtökön, Budapesten.