Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság

Dr. Szabó Erika

területi közigazgatásért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Területi közigazgatás, Kormányhivatalok

Találatok száma: 10

Beszédek, publikációk, interjúk

Helyi igényekre épül a járási rendszer

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2013. május 27. 16:47

A helyi sajátosságok fontosak a járási hivatalok és a szakigazgatási szervek szervezetének, személyi állományának kialakításakor. A kormány figyel arra is, hogy a járási rendszer alkalmazkodjon az érintett térségek igényeihez, így például a járási munkaügyi szakigazgatási szervek, földhivatalok székhelye azokban a járásokban találhatóak, ahol az ügyfélteher, ügyszám alapján kiemelten szükség van rájuk - tájékoztatta a Rádió Orientet Zöld-Nagy Viktória helyettes államtitkár.

Növekvő számú ügykörök a kormányablakoknál

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2013. május 16. 16:16

Kormányablakokban intézhető ügyek köre 2013. július 1-jétől 87 új ügykörrel egészül ki, így az állampolgárok már 150-féle ügyben fordulhatnak országszerte a Kormányablakokhoz – többek között erről is beszélt Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Ismét naptári napokban számítanák a határidőket

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2010. november 23. 10:51

Jövő évtől a közigazgatási hatósági eljárásokban ismét naptári napokban, nem munkanapokban számolják majd a határidőket - mondta Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a határidő-számítással összefüggő törvénymódosítás általános vitájának kezdetén kedden a parlamentben.

„A kormány célja a szolgáltató, jó állam”

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2010. november 19. 17:34

A 2011-es költségvetés szakít a balliberális kormányok gyakorlatával. A Parlament csütörtöki ülésnapján többek közt a jövő évi büdzsé honvédelmet, gyermekeket, kultúrát, rendőrséget és bíróságokat érintő fejezeteit érintő hozzászólásokkal folytatódott a 2011-es költségvetési törvényjavaslat általános vitája. Szabó Erika úgy fogalmazott: a kormány célja a szolgáltató, jó állam.

Földrengés a közigazgatásban: januártól megyei kormányhivatalok, aztán járásiak

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Területi Közigazgatásért Felelős Államtitkárság, 2010. szeptember 16. 17:27

Egy ablakban a közigazgatás? Januártól megyei kormányhivatalokat hoznak létre, amelyekbe beolvasztják 15 szervezet tevékenységét. 2013-tól a tervek szerint az önkormányzati jegyzők államigazgatási hatásköreit a kormányhivatalok járási hivatalaihoz telepítenék. Az elképzelések szerint az anyakönyvezéstől a gyámügyig, az építési engedélytől a személyi okmányok cseréjéig mindent egyetlen helyen intézhetünk majd. Jelentősen bővül ugyanakkor az interneten keresztül lebonyolítható ügyek köre is.