Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Balatoni Monika

társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár

Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Videók

A KIM feljelenti az egyik közösségi portált személyes adatokkal való visszaélés miatt

A KIM feljelenti az egyik közösségi portált személyes adatokkal való visszaélés miatt2014. május 23.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) feljelenti az egyik közösségi portált személyes adattal való visszaélés bűncselekmény gyanúja miatt - jelentette be Balatoni Monika, a tárca társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Ingyenes szűrőszoftver a kiskorúak védelme érdekében

Ingyenes szűrőszoftver a kiskorúak védelme érdekében2014. május 21.

A kiskorúak védelme érdekében július 1-jétől ingyenes szűrőszoftvert kell biztosítaniuk az internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatóknak - jelentette be Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
Gödöllőre érkezett a KIM tudatos internethasználat érdekében indított programja

Gödöllőre érkezett a KIM tudatos internethasználat érdekében indított programja2014. május 8.

Az internet nem felejt! címmel a világháló veszélyeinek tudatosítására, a gyerekeket ért iskolai és internetes zaklatás jelenségének csökkentése érdekében indított programmal a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) ma Gödöllőre látogatott. A Kastély Lovardájában megtartott előadáson több száz gödöllői iskolás és pedagógusaik vettek részt.
Hatalmas kulturális komplexum épül Kínában magyar tervek alapján

Hatalmas kulturális komplexum épül Kínában magyar tervek alapján2014. április 3.

Magyarország olyan kulturális értékeket és szakmai know-how-t képvisel, amelyre Kínában egyre erősebb igény mutatkozik - mondta Balatoni Monika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a kínai-magyar kulturális kapcsolatok erősödéséről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón a Művészetek Palotájában.
Ingyenes továbbképzés pedagógusoknak az igazságszolgáltatásról és a bűnmegelőzésről

Ingyenes továbbképzés pedagógusoknak az igazságszolgáltatásról és a bűnmegelőzésről2014. április 2.

Ingyenes akkreditált továbbképzés indul pedagógusok számára szeptembertől, amellyel a jog világát és az igazságszolgáltatás működését ismerhetik meg a képzésre jelentkezők. A cél az, hogy a pedagógusok elsajátíthassák mindazt a tudnivalót, amellyel elő tudják segíteni a fiatalok jogtudatosítását a nevelőmunkájuk során, valamint hatékonyabban tudjanak közreműködni a bűnelkövetés és az áldozattá válás elleni prevenciós munkában.
Sikerrel zárult a gyermekbarát meghallgató szobák használatához kapcsolódó rendőrképzés

Sikerrel zárult a gyermekbarát meghallgató szobák használatához kapcsolódó rendőrképzés 2014. március 31.

A részletekről Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár beszélt budapesti sajtótájékoztatóján.
Balatoni Monika előadást tartott az Eltűnt Gyermekek Szakmai Napján

Balatoni Monika előadást tartott az Eltűnt Gyermekek Szakmai Napján2014. március 27.

Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár előadást tartott az Eltűnt Gyermekek Szakmai Napján a „Szökik, mert áldozat? Áldozat, mert szökésben van?” elnevezésű konferencián, mely az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala és a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közös szervezésében valósult meg.
Együttműködik a KIM és az Ökumenikus Segélyszervezet

Együttműködik a KIM és az Ökumenikus Segélyszervezet2014. március 13.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet (MÖS) stratégiai együttműködésének első lépéseként családok átmeneti otthonaiban dolgozók részére szervezett képzést csütörtökön az internetes zaklatásról (cyberbullying).
A Jó Állam segíteni kívánja a fogyatékkal élők munkába állását

A Jó Állam segíteni kívánja a fogyatékkal élők munkába állását2014. március 12.

A Jó Állam segíteni kívánja a fogyatékkal élő felsőoktatási hallgatók munkába állását, ezért ösztöndíjprogramot hirdetett meg - jelentette be Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
Kistelepülések jelentkezését várják az állami ünnepségre

Kistelepülések jelentkezését várják az állami ünnepségre2014. március 7.

A kistelepülések lakóival kívánja megosztani idén a március 15-ei közös ünneplést a kormány, amely keddig várja a tízezernél kevesebb lakosú települések polgármestereinek jelentkezését - számolt be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára azon a sajtótájékoztatón, amelyen az állami ünnepségsorozat részleteit ismertették pénteken.
Erős a nők és a gyermekek jogi védelme

Erős a nők és a gyermekek jogi védelme2014. február 14.

Soha ilyen erős védelem nem illette a nőket és gyerekeket - mondta Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken Budapesten, Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti képviselőjével tartott közös sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a nők védelme szorosan összefügg a gyermekek védelmével, és kifejezetten a gyermekek és kiskorúak megóvása érdekében számos intézkedést hoztak.
Közigazgatási ösztöndíjprogram indul fogyatékos hallgatóknak

Közigazgatási ösztöndíjprogram indul fogyatékos hallgatóknak2014. január 17.

Közigazgatási ösztöndíjprogramot hirdet a kormány fogyatékossággal élő hallgatóknak. Az esélyegyenlőséget szolgáló program célja, hogy a fiatalok munkatapasztalatot szerezzenek a minisztériumokban, és így megnyíljon előttük az elhelyezkedés lehetősége - jelentette be Balatoni Monika társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Hatósági vizsgálatot kezdeményez egy pedofil tartalmú honlap miatt a KIM

Hatósági vizsgálatot kezdeményez egy pedofil tartalmú honlap miatt a KIM2014. január 15.

Vizsgálatot kezdeményez a nyomozó hatóságoknál egy fiatalkorú magyar lányok fotóival vélhetően visszaélő honlap miatt a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium - közölte a tárca társadalmi kapcsolatkért felelős államtitkára szerdán budapesti sajtótájékoztatóján.
Program indult a középiskolások tudatosabb internethasználata érdekében

Program indult a középiskolások tudatosabb internethasználata érdekében2014. január 13.

Az internet nem felejt címmel a világháló veszélyeinek tudatosítására, a gyerekeket ért iskolai és internetes zaklatás jelenségének csökkentése érdekében indított programot a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM). Az első, fiataloknak szóló előadás hétfőn volt a fővárosi Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában.
Weöres varázslatos világa várja a gyerekeket ma a Millenárison

Weöres varázslatos világa várja a gyerekeket ma a Millenárison2013. december 7.

A játékos programok és koncertek mellett Weöres Sándor gyerekverseinek alakjai is megelevenednek a Száncsengő elnevezésű egész napos gyermekprogramon, ma a Millenárison.
Kiemelt kormányzati cél a nemzeti kreatívipar támogatása

Kiemelt kormányzati cél a nemzeti kreatívipar támogatása2013. november 30.

Soha nem jutott még a mostanihoz hasonló mennyiségű kormányzati forrás és figyelem a nemzeti kreatívipar támogatására - hangsúlyozta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton Budapesten.