Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság

Dr. Rétvári Bence

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

Vezető hírek

Magyarország nem tér le a magyar útról

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 9. 9:00

A Fidesz-KDNP várhatóan annyi képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe (EP), hogy az üzenet lesz Európának: Magyarország nem tér le a magyar útról - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Villányban.

Széleskörű felhatalmazást kapott a Kúria

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 5. 8:31

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint a luxemburgi bíróság döntésével a Kúria széleskörű felhatalmazást kapott, hogy minden körülményt vizsgáljon a devizahitelek ügyében.

Újraszámolhatják a bankoknál lévő hiteltartozásokat

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 28. 10:09

A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról a májusi alakuló ülésen szavazhat az Országgyűlés - mondta Rétvári Bence a Magyar Nemzet szombati számában megjelent interjúban.

Kárpátaljai testvércsalád mozgalom indul

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 25. 13:04

Kárpátaljai testvércsalád mozgalom indulását jelentették be pénteken a fővárosban. Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint nagyon fontos a civil kezdeményezés, amelyen keresztül az ottani és anyaországi magyar családok kölcsönösen segíthetik egymást.

Célunk, hogy az állampolgárok partnert lássanak a közigazgatásban

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 9. 13:21

Rétvári Bence, a KIM parlamenti államtitkára köszöntőt mondott a „Partnerségi Program” keretein belül indított Egyetemi Konferenciasorozaton a Károli Gáspár Református Egyetem Állami- és Jogtudományi Karán, Budapesten. A szerda délelőtti eseményt az „Egyszerűsítési Program” címmel szervezett kerekasztal beszélgetés zárta.

Még tanulmányozza a kormány a strasbourgi ítéletet

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 9. 8:15

Még tanulmányozza a kormány a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletét az egyházügyi törvényről - mondta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán az m1 Ma reggel című műsorában.

Fontos, hogy jól működjön az állam közszolgálati funkciója

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 8. 11:17

A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára szerint fontos, hogy az állam közszolgálati-közigazgatási funkciója jól működjön, és a polgárok partnert és "ne akadályozó ellenséget" lássanak benne.

Példaként kell állítani a kommunizmus üldözöttjeit

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 4. 18:01

Példaként kell állítani a kommunizmus üldözöttjeit a társadalom elé, mert ők szembe mertek szállni a diktatúrával - mondta Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) államtitkára pénteken Budapesten, a Gellért konferenciák – Előadások a kommunizmus bűneiről című könyv bemutatóján.

A kormány a párbeszédre alapozza a szakmai szervezetekkel való kapcsolatát

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. március 28. 11:03

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének (MSZKSZ) tagjai a választások után felálló új kormánytól érdemi párbeszédet várnak a szakmai, szakmapolitikai döntéshozatal előkészítése során; Rétvári Bence államtitkár a szervezet közgyűlésén hangsúlyozta: a kormány a párbeszédre alapozza a szakmai szervezetekkel való kapcsolatát.