Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság

Répás Zsuzsanna

nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Az erős ország tud jó nemzetpolitikát folytatni

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. június 4. 15:05

Magyarország akkor tud jó nemzetpolitikát folyatni, ha egy erős, az érdekeiért kiálló ország képét mutatja, amire fel lehet nézni és amire büszkének lehet lenni - mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár szerdán, a fővárosi Magyarság Házában.

Folyamatosan napirenden kell tartani a magyarságot érintő kérdéseket

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. május 26. 16:46

Folyamatosan napirenden szeretnék tartani a magyarságot érintő kérdéseket a következő években Európában és az Európai Parlamentben - emelte ki a nemzetpolitikai helyettes államtitkár a Választások után: magyar érdekképviselet az Európai Parlamentben címmel rendezett tanácskozáson hétfőn, a fővárosi Magyarság Házában.

Új térfigyelés Temerinben magyar támogatással

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. május 21. 16:41

A magyar kormány anyagi támogatásával kialakított biztonsági megfigyelőrendszert adott át szerdán a vajdasági Temerinben Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára és Pásztor István, a vajdasági tartományi képviselőház elnöke.

Pedagógiai csomagot juttatnak el a diaszpóra vasárnapi iskoláinak

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. május 8. 11:44

A diaszpóra vasárnapi iskoláinak működését segítő pedagógiai csomagot juttat el a nemzetpolitikai államtitkárság a külügyi tárca és a Balassi Intézet közreműködésével - mondta Répás Zsuzsanna csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

A külhoni szavazatok 95 százaléka a kormány nemzetpolitikájának legjobb visszaigazolása

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. május 5. 9:08

Semmi sem igazolja jobban a kormány nemzetpolitikáját, mint az a 95 százalékos támogatottság, amely a parlamenti választások során a külhoni szavazatokban megnyilvánult - jelentette ki Répás Zsuzsanna, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombaton a Magyar Ifjúsági Konferencia soros ülésén a felvidéki Dunaszerdahelyen.

Magyarország beavatkozási kérelmet nyújtott be a Lomnici Zoltán kontra Európai Parlament ügyben

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. április 30. 13:46

A szlovák állampolgárságuktól megfosztott felvidéki magyarok melletti kiállás jegyében Magyarország beavatkozási kérelmet nyújtott be az Európai Unió Bíróságához a Lomnici Zoltán kontra Európai Parlament ügyben - közölte a nemzetpolitikai államtitkárság szerdán az MTI-vel.

Jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló gyermekek

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. április 16. 11:05

A nemzetpolitikai helyettes államtitkár közlése szerint jobban teljesítenek az anyanyelven tanuló diákok, és elsődleges cél, hogy a szülők minél nagyobb arányban magyar tanítási nyelvű oktatási intézményekbe írassák a gyermekeiket a külhoni magyarok által lakott területeken.

Érthetetlen Zsák Malina Hedvig zaklatása

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. április 9. 13:47

A nemzetpolitikai államtitkárság értetlenül áll az előtt, hogy a szlovák igazságszolgáltatás 2014-ben is azt tartja egyik legfontosabb feladatának, hogy az időközben már magyar állampolgárságot szerzett Zsák Malina Hedviget zaklassa.

A Vajdaságban folytatódik a külhoni magyar felsősök éve nevű program

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. március 31. 16:07

A Felvidék, Erdély és a Muravidék után ezen a héten a Vajdaságban folytatódik a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2014 a külhoni magyar felsősök éve nevű programjának kárpát-medencei bemutató körútja. A programot Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár ismertette hétfőn Szabadkán.

Tíz erdélyi iskolában tartottak tréningeket a magyar felsősök éve program keretében

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Nemzetpolitikai Államtitkárság, 2014. március 24. 9:00

Tíz erdélyi magyar iskolában mintegy ötszáz diák számára tartottak a hét folyamán különböző tréningeket Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikai államtitkársága által meghirdetett magyar felsősök éve programsorozat keretében.