Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság

dr. Biró Marcell

közigazgatási államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Ukrán kormánytisztviselők továbbképzésen a KIM-ben

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. május 19. 16:39

Ukrán kormánytisztviselők érkeztek Kijevből Budapestre, hogy részt vegyenek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által május 19. és 23. között szervezett továbbképzésen. Közlemény.

Bécsben tartotta harmadik ülését a Közép-Európai Kibervédelmi Platform

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 10. 15:40

A 2013-ban létrejött Kibervédelmi Platform - amelyben a magyar, lengyel, cseh, osztrák, valamint a szlovák kormányzat kiberbiztonsággal foglalkozó szervei, nemzeti biztonsági felügyeletei, kormányzati és katonai eseménykezelő központjai vesznek részt - tovább erősíti a V4-ek és Ausztria kibervédelmi együttműködését, és munkacsoportok felállításával segíti elő az operatív regionális kibervédelmi partnerség kialakítását. Többek között erről született megállapodás Bécsben, az április 9-10-e között megrendezett harmadik Közép-Európai Kibervédelmi Platformon. Közlemény.

Majdnem 7 milliárd forint jut a kiválóság programban kutatóknak és felsőoktatási dolgozóknak

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 3. 12:55

A kormány európai uniós forrás bevonásával 6,75 milliárd forintot fordít a kutatók és a felsőoktatásban dolgozók támogatására a Nemzeti Kiválóság Programban - mondta Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára csütörtökön Budapesten.

A magyar közigazgatás-fejlesztési program jó példa a külföld számára is

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 27. 17:34

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Külügyminisztérium támogatásával a tavaly nyári, Külügyminisztérium által megszervezett Afrika Fórum után idén négynapos konferencián mutatja be a magyar közigazgatási reform eredményeit, tapasztalatait. Közlemény.

Magyar-chilei tapasztalatcsere a közigazgatás átalakításáról

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 16. 15:09

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter megbízásából Biró Marcell közigazgatási államtitkár tegnap fogadta a Magyarországra érkezett chilei képviselőház elnökét, Edmundo Eluchans Urendát és delegációját a Parlamentben. Közlemény.

Negyedével csökkentette az adminisztrációt a kormány egyszerűsítési programja

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 10. 9:49

A kormány egyszerűsítési programjának megvalósításával Magyarország teljesítette azt a vállalását, hogy 25%-kal csökkenti az adminisztratív terheket. A vállalás a vállalkozói adminisztratív terhek csökkentésére vonatkozott, de a kormány a lakosságot érintően is megvalósította a csökkentést. Közlemény.

Hatásvizsgálatok és stratégiai dokumentumok növelik a közigazgatás hatékonyságát

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 7. 13:55

Lezárult a „Hatásvizsgálatok és stratégiák elkészítése a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban”című (ÁROP 1.1.19.) projekt, melynek eredményeként nyolc hatásvizsgálati csomag és öt stratégiai tervdokumentum (Fehér Könyv) készült el. A projekt egyrészt a kapcsolódó pályázati forrást felhasználó minisztériumok hatékony és naprakész módszertani megalapozását célozta, illetve a stratégiai tervezésre és hatásvizsgálatok elvégzésére vonatkozó új jogi környezet gyakorlati alkalmazását segítette elő a minisztériumi dolgozók részére. Közlemény.

Létrejött a közigazgatás elektronikus szolgáltatásait felügyelő hatóság

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. december 31. 12:10

Lezárult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium „E-közigazgatási irányítás megújítása a központi közigazgatásban” című (ÁROP 1.2.20.) kiemelt projektje, amely a közigazgatási szervezetek elektronikus szolgáltatásainak felügyeletét ellátó hatóság működési feltételeinek kialakítását biztosította. Az Elektronikus Ügyintézési Felügyelet intézményesíti egy olyan integrált nézőpont és irányítás kialakítását, ami által a szervezetek jobban ki tudják használni a már működő és a jövőbeli információs és kommunikációs technológiai (IKT) eszközeik értékeit. Közlemény.

Hazánk rendezi a Közép-európai Kiberbiztonsági Platform első gyakorlatát 2014-ben

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. december 20. 11:07

Köszönhetően a magyar szakemberek kiemelkedő tudásának és tapasztalatának a kibervédelmi gyakorlatok tervezésében, a Közép-európai Kiberbiztonsági Platform első közös kibervédelmi gyakorlatát hazánk látja majd vendégül. A 2014 májusában Budapesten megrendezendő eseményt főtervezőként is jegyzi Magyarország; magyar szakemberek irányításával tervezik és bonyolítják majd le. Közlemény.

Az európai együttműködés közös érdek

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. december 17. 17:01

Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg a „Hogyan készülnek a régiók a 2014-2020-as költségvetési időszakra?” elnevezésű workshopot ma Brüsszelben, amelyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szervezett a H4-HunOR irodával együttműködésben. A megjelenteket Deutsch Tamás Európai Parlamenti képviselő köszöntötte.