Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság

dr. Biró Marcell

közigazgatási államtitkár

Vezető hírek

Bécsben tartotta harmadik ülését a Közép-Európai Kibervédelmi Platform

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 10. 15:40

A 2013-ban létrejött Kibervédelmi Platform - amelyben a magyar, lengyel, cseh, osztrák, valamint a szlovák kormányzat kiberbiztonsággal foglalkozó szervei, nemzeti biztonsági felügyeletei, kormányzati és katonai eseménykezelő központjai vesznek részt - tovább erősíti a V4-ek és Ausztria kibervédelmi együttműködését, és munkacsoportok felállításával segíti elő az operatív regionális kibervédelmi partnerség kialakítását. Többek között erről született megállapodás Bécsben, az április 9-10-e között megrendezett harmadik Közép-Európai Kibervédelmi Platformon. Közlemény.

Integritás tanácsadó oklevélátadó ünnepség

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2014. február 21. 16:11

A korrupciós kockázatok feltárása, a közigazgatás integritásának megerősítése a feladatuk azoknak a kormánytisztviselőknek, akik pénteken vették át tanácsadói oklevelüket Budapesten.

A magyar közigazgatás megújítása referenciamunka lehet

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, 2014. január 31. 12:07

Az OECD-vel való együttűködésünknek köszönhetően ma a magyar közigazgatási reform a térségben, Európában és remélhetőleg az Európán túli országokban is az egyik referenciamunka lehet a közigazgatás megújításában gondolkodók számára - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter az európai közigazgatási vezetőknek tartott Közigazgatási Fórumon, pénteken.

A magyar közigazgatás- fejlesztési program jó példa a külföld számára is

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 27. 17:34

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Külügyminisztérium támogatásával a tavaly nyári, Külügyminisztérium által megszervezett Afrika Fórum után idén négynapos konferencián mutatja be a magyar közigazgatási reform eredményeit, tapasztalatait. Közlemény.

Magyar-chilei tapasztalatcsere a közigazgatás átalakításáról

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 16. 15:09

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter megbízásából Biró Marcell közigazgatási államtitkár tegnap fogadta a Magyarországra érkezett chilei képviselőház elnökét, Edmundo Eluchans Urendát és delegációját a Parlamentben. Közlemény.

Negyedével csökkentette az adminisztrációt a kormány egyszerűsítési programja

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 10. 9:49

A kormány egyszerűsítési programjának megvalósításával Magyarország teljesítette azt a vállalását, hogy 25%-kal csökkenti az adminisztratív terheket. A vállalás a vállalkozói adminisztratív terhek csökkentésére vonatkozott, de a kormány a lakosságot érintően is megvalósította a csökkentést. Közlemény.

Hatásvizsgálatok és stratégiai dokumentumok növelik a közigazgatás hatékonyságát

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. január 7. 13:55

Lezárult a „Hatásvizsgálatok és stratégiák elkészítése a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban”című (ÁROP 1.1.19.) projekt, melynek eredményeként nyolc hatásvizsgálati csomag és öt stratégiai tervdokumentum (Fehér Könyv) készült el. A projekt egyrészt a kapcsolódó pályázati forrást felhasználó minisztériumok hatékony és naprakész módszertani megalapozását célozta, illetve a stratégiai tervezésre és hatásvizsgálatok elvégzésére vonatkozó új jogi környezet gyakorlati alkalmazását segítette elő a minisztériumi dolgozók részére. Közlemény.