Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Répássy Róbert

igazságügyért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Igazságügy, Kodifikáció, Jogharmonizáció

Vezető hírek

Komplex válaszokat kell adni az uzsora jelenségére

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 28. 12:19

A kormány tudatában van annak, hogy az uzsora jelenségével szemben a büntetőjogi fellépés kereteit meghaladó, komplex válaszokat kell adni - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) igazságügyért felelős államtitkára pénteken.

Szolgáltató államot építünk

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 21. 10:45

A kormányváltás óta az állam szolgáltató jellegének erősítése határozta meg a közigazgatás rendszerének átalakítását - hangsúlyozta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára pénteken Győrben, a tárca partnerségi programjának rendezvényén.

Az új polgári törvénykönyv kiemelkedik a jogalkotásból

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 13. 17:23

A szombaton hatályba lépő új Polgári Törvénykönyv kiemelkedik az elmúlt évek jogalkotásából, az első magyar magánjogi kódex, amely demokratikus keretek között jött létre és lép hatályba, illetve amely a magántulajdon és a piacgazdaság talaján jött létre és azt kívánja támogatni - mondta a kódex kodifikációját irányító Vékás Lajos akadémikus a Répássy Róberttel közösen tartott sajtótájékoztatón.

Az új Btk. szigorította a büntetéskiszabás és a feltételes szabadságra bocsátás szabályait

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 7. 16:04

A Jobbik pénteki sajtótájékoztatóján elhangzott állítással szemben, miszerint "a Btk. módosítása miatt brutális bűncselekményeket elkövetők is lényegesen korábban szabadulhatnak a börtönből, mint amennyi a kiszabott büntetésük" a 2013. július 1-jével hatályba lépett új Büntető Törvénykönyv jelentősen szigorította a súlyos erőszakos bűncselekményeket elkövetőkre, valamint a visszaesőkre vonatkozó rendelkezéseket.

Jól vizsgázott a közigazgatási kar

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. március 7. 16:10

Répássy Róbert, a KIM igazságügyi államtitkára nyitotta meg pénteken a Partnerségi Program Konferenciasorozat székesfehérvári eseményét, amelynek célja a Magyary Program, a Jó Állam koncepció és a közigazgatás-fejlesztés eredményeinek megismertetése a lakossággal, a lakosságon belül kiemelten az egyetemistákkal, valamint a kormánytisztviselőkkel.

Új törvénykezési helyek jöhetnek létre a járásbíróságokon

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. február 28. 13:11

A bíróságok feladatainak hatékonyabb ellátását segíti elő a törvénykezési hely létrehozása a járásbíróságokon, az ehhez szükséges törvényi alapok megteremtéséről február 26-i ülésén döntött a kormány. Közlemény.

Erősíti a jogbiztonságot az egy hónap múlva életbe lépő új kódex

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Igazságügyért Felelős Államtitkárság, 2014. február 15. 12:54

A március 15-én életbe lépő új polgári törvénykönyv életszerűbb szabályai erősítik a jogbiztonságot - mondta Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium igazságügyért felelős államtitkára szombaton sajtótájékoztatón, Budapesten.