Honvédelmi Minisztérium

Dr. Hende Csaba

honvédelmi miniszter

Vezető hírek

Megújul a kormany.hu

Kormányzat, 2014. június 6. 16:10

2014. június 6-án megalakult Magyarország Kormánya. Ennek megfelelően megújul a kormányzati honlap, a kormany.hu is. A legfrissebb hírek, fotók, videók, közérdekű adatok, közlemények változatlanul ezen az oldalon érhetők el. Az államtitkárok kinevezéséig azonban csak miniszteri szintű információk találhatók az egyes minisztériumi oldalakon.

Hende Csaba továbbra is konszenzusra törekszik a honvédség ügyeiben

Honvédelmi Minisztérium, 2014. június 4. 18:41

Továbbra is többpárti konszenzusra törekszik majd a Magyar Honvédség ügyeiben Hende Csaba. Erről beszélt a jelenleg is a honvédelmi tárcát vezető miniszterjelölt szerdán, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági valamint Honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes ülésén.

Az ukrajnai helyzet uralja a NATO-országok védelmi minisztereinek tanácskozását

Honvédelmi Minisztérium, 2014. június 3. 15:00

Láthatóak ugyan annak a jelei, hogy megkezdődött az orosz erők visszavonása, de még mindig orosz katonák tízezrei vannak az ukrán határnál - mondta Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár kedden Brüsszelben újságíróknak, amikor megérkezett a tagországok védelmi minisztereinek tanácskozására. Az ukrajnai helyzet áttekintése uralja a NATO-országok védelmi minisztereinek kedden kezdődő, kétnapos brüsszeli értekezletét, amelyen Magyarországot Hende Csaba honvédelmi miniszter képviseli.

Magyar emlékművet avattak fel a Doberdó-fennsíkon

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 29. 14:08

A 4. honvéd gyalogezred felújított emlékművét avatta fel Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára május 29-én, csütörtökön a szlovéniai Nova Gorica város területéhez tartozó Monte San Gabriele (Škabrijel hegy) déli lejtőjén.

Újra segítenek a magyar katonák

Honvédelmi Minisztérium, 2014. május 28. 22:42

Ma kora délután tíz teherautónyi élelmiszerrel indultak útnak Szarajevóból az EUFOR kontingens Többnemzetiségű Zászlóalj magyar katonái Bosznia-Hercegovina árvíz sújtotta területeire. A teherautók közül egyet Kakanj városába, míg a többit más segélyközpontok raktáraihoz irányították.

Nem szabad elfelednünk a hazát védő katonák emlékét

Honvédelmi Minisztérium, 2014. május 25. 22:34

Összetartozunk azokkal a katonákkal, akik ezer esztendő alatt védték a hazát, nem szabad elfelednünk emléküket, és méltó módon gondoznunk kell azokat a temetőket is, ahol nyugszanak - hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter vasárnap a magyar hősök emlékünnepe alkalmából rendezett megemlékezésen Szombathelyen.

Riasztást kapott a Magyar Honvédség Légi Kutató-Mentő Szolgálata

Honvédelmi Minisztérium, 2014. május 24. 20:41

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kérte a Magyar Honvédség Légi Kutató Mentő szolgálat Mi-17-es helikopterének segítségét, a ma esti Dunavarsány-Délegyháza-Szigethalom térségében történt légi balesethez.

Helyőrségi tavaszi szemle a fővárosban

Honvédelmi Minisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 24. 19:16

Idén harmadik alkalommal elevenítették fel a Magyar Honvédség a helyőrségi tavaszi szemle hagyományát, ahol Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára mondott beszédet.

Befejeződött az idei első nagyszabású hadgyakorlat

Honvédelmi Minisztérium, Honvéd Vezérkar, 2014. május 23. 17:19

Befejeződött ma az idei esztendő első nagyszabású – szárazföldi, tengeri és légierő csapatokat is felvonultató gyakorlata, a "JAWTEX-14". A németországi eseményen öt magyar JAS-39 típusú Gripen vett részt; negyvenöt katonával képviseltette magát az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis, valamint három JTAC előretolt repülésirányítóval az MH 86. Szolnoki Helikopter Bázis.