RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megújul a kormany.hu

Kormányzat, 2014. június 6. 16:10

2014. június 6-án megalakult Magyarország Kormánya. Ennek megfelelően megújul a kormányzati honlap, a kormany.hu is. A legfrissebb hírek, fotók, videók, közérdekű adatok, közlemények változatlanul ezen az oldalon érhetők el. Az államtitkárok kinevezéséig azonban csak miniszteri szintű információk találhatók az egyes minisztériumi oldalakon.

A Szentszék Közép-Kelet Európára figyel

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 16:04

A közép-kelet európai egyházak 80-as és 90-es években való szerepét, törekvéseit, kihívásait középpontba állító konferenciát szervezetek Pünkösd ünnepéhez közeledve a Vatikánban. Hölvényi György, egyházügyekért felelős államtitkár hivatali idejének utolsó napján tartott beszédet az eseményen.

Az adópolitikának segítenie kell a kkv-k fejlődését

Nemzetgazdasági Minisztérium, Adó - és Pénzügyekért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 15:40

A kis- és középvállalkozások (kkv) fejlődését elősegítő adópolitika fontosságát hangsúlyozta Pankucsi Zoltán pénteken, az Adózás Európában címmel megrendezett VIII. Nemzetközi Adókonferencián, ahol elmondta, hogy a foglalkoztatást és a beruházást ösztönző elemek bővítése mellett folyamatosan törekedni kell az adó- és az adminisztrációs terhek csökkentésére.

Fürjes Balázs nyitotta meg a Graphisoft konferenciáját

Kormányzat, 2014. június 6. 14:44

Fürjes Balázs, egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházások irányításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos nyitotta meg a Graphisoft nemzetközi szakmai konferenciáját.

Az uniós hálózat- és információbiztonságban is biztosítani kell a nemzeti hatásköröket

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Infokommunikációért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 13:56

A hálózat- és információbiztonság érdekében az összehangolt lépések mellett teret kell engedni az egyedi nemzeti megoldásoknak is – hangsúlyozta a magyar delegáció az Európai Unió, Távközlési Tanács ülésén 2014. június 6-án, Luxembourgban.

A Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről tárgyalt Pekingben Szijjártó Péter

Miniszterelnökség, 2014. június 6. 13:38

Kétvágányú vasúti pálya épül Budapest és Belgrád között, amelyen a vonatok óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnak; a beruházás előzetes megvalósíthatósági terve június végére készül el, amely tartalmazni fogja a hozzávetőleg 3 milliárd dolláros beruházáshoz szükséges kínai hitel feltételeire vonatkozó javaslatokat - tájékoztatta a vasútvonal felújítását előkészítő, a kínai, a magyar és a szerb kormány közös bizottságának első, pekingi ülésén született megállapodásokról Szijjártó Péter sajtófőnöke, Fülöp Judit az MTI-t pénteken.

Megkezdődött a szőlőültetvény szerkezetátalakítási támogatás kifizetése

Vidékfejlesztési Minisztérium, Agrárgazdaságért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 12:35

Megkezdte a szőlőültetvény szerkezetátalakítási és -átállítási támogatások kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH), e célra 3,46 milliárd forintos keret áll rendelkezésre uniós forrásból.

Szekeres Pál kézbe vehette Aranyplakett kitüntetését

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Sportért és Ifjúságért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 12:11

A mai napon vette át Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős helyettes államtitkára a MEFS „Egyetemi sportért” Aranyplakett díját, amelyet az egyetemi sport elismerése és népszerűsítése terén végzett munkájáért kapott. Közlemény.

Esküt tettek az új miniszterek

Kormányzat, 2014. június 6. 11:59

Esküt tettek Orbán Viktor harmadik kormányának miniszterei pénteken az Országgyűlésben, majd ellátták kézjegyükkel az esküokmányt.

Néppárti kormányzás, a nagy tettek korszaka jön

Miniszterelnökség, 2014. június 6. 11:35

A következő négy év a nagy tettek korszaka lesz Orbán Viktor miniszterelnök szerint, aki pénteken a parlamentben bemutatta harmadik kormánya tagjait. A kormányfő felszólalásában néppárti kormányzást tűzött célul, miniszterei iránytűjének pedig a hazaszeretetet, az alázatot és a szolgálatot határozta meg.