Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

Dr. Kovács Zoltán

társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Cigányügy, társadalmi felzárkózás

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

Videók

Biztos kezdet gyerekház nyílt a Freskófaluban

Biztos kezdet gyerekház nyílt a Freskófaluban2014. május 29.

Garai Péter, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg csütörtökön a Freskófaluként ismert Bódvalenke Biztos Kezdet Gyerekházát. Jelenleg az országban több mint 110 településen található gyerekház.
Konferencia az esélyegyenlőségről a rendvédelemben

Konferencia az esélyegyenlőségről a rendvédelemben2014. május 15.

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a konferencián arról beszélt, hogy 2010-2011-ben a cigánysággal, általában a nemzetiségi kisebbségekkel kapcsolatos politikában szemléletmód-váltást hajtottak végre, és arra törekednek, hogy minél több fórumot teremtsenek, ahol őszintén, a problémákat és nehéz dolgokat sem megkerülve, értelmes párbeszédet lehet folytatni.
Roma kulturális fesztivál vasárnap Budapesten

Roma kulturális fesztivál vasárnap Budapesten2014. május 8.

Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára a programot ismertető csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a hagyományteremtő szándékkal tavaly elindított fesztivál idén is méltó módon mutatja be a roma kultúrát.
Húszéves az ország egyetlen roma nemzetiségi középiskolája

Húszéves az ország egyetlen roma nemzetiségi középiskolája2014. április 9.

Húszéves a pécsi Gandhi Gimnázium, amelyben már nyolcszáznál is több roma diák szerzett érettségi bizonyítványt.
Snétberger-központ: fejlesztés egymillió eurós dán támogatással

Snétberger-központ: fejlesztés egymillió eurós dán támogatással2014. március 27.

Hangstúdiót és karrierirodát létesítenek a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központban, a dán Velux Alapítványok ehhez mintegy egymillió eurót (mintegy 300 millió forintot) biztosítanak. Az építkezés októberben kezdődik, a megnyitó 2015. június 15-én lesz.
Újraindul a roma kulturális pályázat

Újraindul a roma kulturális pályázat2014. március 5.

Roma kulturális események megvalósítására, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására 50 millió forintos keretösszeget különített el a kormányzat azon pályázaton, amelyre március 26-ig várják a beadványokat - közölte Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Budapesten.
Milliárdos program hátrányos helyzetűeket nevelő iskolák együttműködésére

Milliárdos program hátrányos helyzetűeket nevelő iskolák együttműködésére2014. január 8.

Hátrányos helyzetű tanulókat különböző arányban nevelő intézmények kapcsolatfelvételére 4,5 milliárd forintos programot indít a Emberi Erőforrások Minisztériuma, határon belüli és határon túli lehetőségekkel - jelentette be Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár és Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár szerdán Nyergesújfalun.
Józsefvárosban búcsúzott Magyarországtól a lappföldi Mikulás

Józsefvárosban búcsúzott Magyarországtól a lappföldi Mikulás2013. december 8.

Cigányzenészek gyermekei adtak műsort Joulupukkinak a Józsefvárosban található Kesztyűgyárban, ahol a VIII. kerületi gyermekek kaptak mikuláscsomagokat a Finnországból idelátogató Télapótól.
A finn Mikulás lepte meg a kaposmérői cigánytelep gyermekeit

A finn Mikulás lepte meg a kaposmérői cigánytelep gyermekeit2013. december 3.

Kedden az ország egyik legszegényebb térségébe, Kaposmérő-Baglaspusztára látogatott a lappföldi Joulupukki, akit Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kísért el a 94 százalékban romák lakta településre.
A kormány folytatja a szociális földprogramot

A kormány folytatja a szociális földprogramot2013. december 1.

Az idén 151 település 250 millió forintot nyert szociális földprogramra, és háromszáz hektáron biztosítottak gazdálkodási lehetőséget a rászorulóknak. A kormány folytatja a programot - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára vasárnap a Nógrád megyei Sóshartyánban tartott sajtótájékoztatón.
Nem fogjuk elengedni a gyermekek kezét

Nem fogjuk elengedni a gyermekek kezét2013. november 29.

Különleges műsort adtak a Kedvesház gyermekei az EMMI Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárságán pénteken, a halmozottan hátrányos gyermekekkel foglalkozó szakmai konferencia alkalmából. Kovács Zoltán államtitkár Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének elismerő oklevelét adta át az idén húsz éves Kedvesház igazgatójának, Batári Zsoltnak.
El kell utasítani a társadalmi feszültségeket kihasználó szélsőségeket

El kell utasítani a társadalmi feszültségeket kihasználó szélsőségeket2013. november 13.

El kell utasítani azokat a szélsőségeket, amelyek ki-, illetve felhasználni próbálják azokat a feszültségeket, amelyek a mai magyar társadalomban jelen vannak – szögezte le az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Budapesten.
Emelkedik a 14 ezer diákot támogató Útravaló ösztöndíj összege

Emelkedik a 14 ezer diákot támogató Útravaló ösztöndíj összege2013. november 12.

A hátrányos helyzetű fiatalok Útravaló ösztöndíjrendszeréhez tartozó alprogramokban összesen mintegy 14 ezer tanuló jut támogatáshoz az elnyerhető támogatási összeg jelentős emelkedésével – mondta a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár keddi sajtótájékoztatóján a Komárom-Esztergom megyei Ácson.
Kovács Zoltán nyitotta meg a szerencsi Gyerekesély programot

Kovács Zoltán nyitotta meg a szerencsi Gyerekesély programot2013. november 6.

Szerencsre látogatott Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, hogy részt vegyen az Új Széchényi Program által közel 600 millió forinttal támogatott Gyerekesély program helyi nyitórendezvényén.
Gyerekesély programot látogatott meg Kovács Zoltán

Gyerekesély programot látogatott meg Kovács Zoltán2013. október 30.

Berettyóújfalura látogatott Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, hogy részt vegyen az Új Széchényi Program által 6 milliárd forinttal támogatott Gyerekesély program helyi nyitórendezvényén. Az államtitkár a komádi és a biharkeresztesi Biztos Kezdet Gyerekházat is megtekintette.
Kihirdették a roma kultúrát támogató pályázat győzteseit

Kihirdették a roma kultúrát támogató pályázat győzteseit2013. október 29.

Országszerte 142 pályázó nyert el támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) roma kulturális pályázatán, amelyet az idén 50 millió forintos keretösszeggel írtak ki.