Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

Dr. Kovács Zoltán

társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Cigányügy, társadalmi felzárkózás

Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

Vezető hírek

Biztos kezdet gyerekház nyílt a Freskófaluban

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 29. 13:34

Garai Péter, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg csütörtökön a Freskófaluként ismert Bódvalenke Biztos Kezdet Gyerekházát. Jelenleg az országban több mint 110 településen található gyerekház.

Megnyitott a szendrőládi Roma Kulturális Központ

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 24. 11:17

Garai Péter, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára pénteken köszöntőt mondott a roma kulturális pályázat segítségével létrejött szendrőládi Uzsó Pani Roma Kulturális Központ megnyitóján. Az avatáson részt vett Káló Károly, a Bhim Rao Egyesület elnöke, és Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is.

Július végéig pályázhatnak ösztöndíjra a hátrányos helyzetű hallgatók

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 22. 15:23

Megjelentek a következő tanévre szóló Út a középiskolába és Út az érettségihez ösztöndíjak kiírásai, amelyekre az általános és-középiskolák júliusig nyújthatják be a tanuló-mentor párok pályázatait. A két alprogram keretösszege 1,8 milliárd forint.

Konferencia az esélyegyenlőségről a rendvédelemben

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 15. 15:45

Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az Egyenlő esélyek a rendvédelemben című csütörtöki budapesti konferencia megnyitóján arról beszélt, hogy a 2010-2011-ben a cigánysággal, általában a nemzetiségi kisebbségekkel kapcsolatos politikában szemléletmód-váltást hajtottak végre, és arra törekednek, hogy minél több fórumot teremtsenek, ahol őszintén, a problémákat és nehéz dolgokat sem megkerülve, értelmes párbeszédet lehet folytatni.

Roma kulturális fesztivál vasárnap Budapesten

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. május 8. 16:37

Muzsika, táncház és kiállítások mellett ételkóstoló, divatbemutató és vásár is várja az érdeklődőket a Cigánykerék - Roma Értékek Kulturális Fesztivál ingyenes budapesti programsorozatán vasárnap az Akvárium Klubban.

Elhunyt Buffó Rigó Sándor

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság, 2014. április 28. 13:36

Hatvanöt éves korában, rövid, súlyos betegség után vasárnap elhunyt Buffó Rigó Sándor, a 100 Tagú Cigányzenekar elnöke. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma osztozik a gyászban, melyet a munkásságáért a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatával tavaly kitüntetett zenész, és az idén márciusban hivatalosan is hungarikummá nyilvánított együttes művészeti vezetőjének elvesztése jelent.