Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

szociális és családügyért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Szociális ügyek, Családügyek

Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Tíz százalékkal több gyermek kaphat meleg ételt nyáron

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 15:40

A Kormány 240 millió forinttal növelte a nyári gyermekétkeztetésre fordított támogatást, így idén nyáron 10 százalékkal több rászoruló gyermek kaphat napi egyszeri meleg ételt. Közlemény.

Miniszteri döntés a települési önkormányzatok részére a 2014. évi szociális nyári gyermekétkeztetéshez nyújtott támogatásról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 10:55

A települési önkormányzatok részére szociális nyári gyermekétkeztetés céljából 2014. évben nyújtott támogatás igénylésének, folyósításának és elszámolásának részletes szabályairól szóló 20/2014. (III. 20.) Emmi rendelet alapján a települési önkormányzatok számára az alábbi összegű támogatást állapítja meg.

Találkozzunk a fogyatékossággal élő fiatalokkal!

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 29. 13:45

"Nagyon fontos, hogy mindazok, akik szeretnének tenni a fogyatékossággal élő fiatalokért, keressék az alkalmat, hogy találkozhassanak velük" – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára a győri állatkertben. Az intézmény a gyermeknaphoz kapcsolódóan nyílt napot rendezett fogyatékossággal élő fiatalok számára.

Átadták a családbarát munkahely díjakat

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 28. 12:22

Idén a XVI. kerületi önkormányzat kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkárságától a Családbarát munkahely különdíjat a költségvetési szervek kategóriájában - közölte Soltész Miklós államtitkár a szerdai díjátadó rendezvényen. Családbarát munkahely díjat kapott még a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Márianosztrai Fegyház és Börtön is.

A kormány megerősítette az örökbefogadó és nevelőszülőket

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 21. 13:53

A kormánynak köszönhetően szemléletváltás történt a gyermekvédelem területén – hangsúlyozta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára. A politikus a hazai gyermekvédelem legfontosabb tapasztalatairól, változásairól Szegeden rendezett konferencia megnyitóján hozzátette: a szemléletváltás annak köszönhető, hogy a kormány megerősítette a családokat, köztük az örökbefogadó és nevelőszülőket.

Csaknem 11 ezer családnak jelentett eddig segítséget a GYED Extra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 15. 12:55

Csaknem 11 ezer családnak jelentett segítséget a GYED Extra január 1-jei bevezetése - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára.

Fogyatékossággal élők és épek közös rekordkísérlete

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 14. 15:08

A Kézenfogva Alapítvány szombaton a 12 órás tandembiciklizés rekordját szeretné felállítani fogyatékossággal élő és ép jelentkezők részvételével. Azzal hogy a biciklin hátul ülő ember vagy látássérült lesz, vagy bekötött szemmel vesz részt a rekordban, azt az üzenetet szeretnék átadni az embereknek, hogy mindannyian egy közös biciklit tekerünk, fogyatékos és kevésbé fogyatékos emberek csak együttműködve juthatunk el bárhová.

Tanulmánykötet a fogyatékossággal élő embereket támogató rendszer helyzetéről Európában és Magyarországon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 14. 13:34

Már tíz éve szakmai és politikai párbeszédet kezdtünk szervezetekkel arról, hogyan tudnák az általuk képviselt fogyatékossággal élő emberek, csoportok helyzetét megkönnyíteni, azon javítani – mondta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára egy, a fogyatékossággal élő embereket támogató hazai és európai rendszer helyzetét ismertető tanulmánykötet bemutatóján.

Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 8. 13:51

Az önkéntes munka egyre jobban terjed Magyarországon, a kutatások szerint már minden harmadik ember végzett segítő tevékenységet; a legtöbben fiatalok, akik elsősorban a szociális, környezetvédelmi területen vállalnak ilyen munkát alkalmi jelleggel, de jellemzően évente többször is - derül ki abból a kutatásból, amelyet Soltész Miklós az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkára és Orbán Balázs Századvég Alapítvány kutatási igazgatója ismertetett csütörtökön Budapesten.

Példaértékű a fogyatékkal élők lakhatásának támogatása

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság, 2014. május 8. 8:25

Példaértékű a fogyatékkal élők kiscsoportos lakhatási formáinak támogatása, a támogatott lakhatás, az úgynevezett kitagolás-program, amelyben vezető szerepet tölt be Miskolcon a Szimbiózis Alapítvány által működtetett Baráthegyi Majorság – mondta Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerdán, miután meglátogatta az intézményt.