Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság

Soltész Miklós

szociális és családügyért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Szociális ügyek, Családügyek

Szociális és Családügyért Felelős Államtitkárság

Fotók

Bővül az autizmussal élő emberek foglalkoztatása

Bővül az autizmussal élő emberek foglalkoztatása2014. április 2.

A kormány az Új Széchenyi Tervben 2 Mrd Ft-ot fordít az autizmussal élők foglalkoztatásának bővítésére, társadalmi beilleszkedésére és egy olyan szakmai tanácsadó hálózat kiépítésére, mely abban segít, hogy az autizmussal élők a mindennapok során a lehető legnagyobb önállóságra tegyenek szert - mondta Soltész Miklós egy, az Autizmus világnapja alkalmából tartott miskolci rendezvényen.
Jövőre 3 ezer új bölcsődei férőhelyet alakítanak ki

Jövőre 3 ezer új bölcsődei férőhelyet alakítanak ki2013. december 18.

A kormány folytatja a bölcsődefejlesztéseket, és jövőre 3 ezer új bölcsődei férőhelyet adnak át.
Új műszereket kapott a SOTE szülészeti klinikája

Új műszereket kapott a SOTE szülészeti klinikája2013. július 17.

A kismamák és az újszülöttek biztonságát szolgáló eszközöket szerzett be a Semmelweis Egyetem I. számú szülészeti és nőgyógyászati klinikája kormányzati támogatásból. Fotók: kormany.hu, Árvai Károly
Több mint ezer gyermek élhet hamarosan családban

Több mint ezer gyermek élhet hamarosan családban2013. május 9.

Több mint ezer gyermek kerülhet állami gondoskodásból családba a 2013 januárjában indult, a nevelőszülői hivatást és örökbefogadást népszerűsítő kampány eredményeként - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára csütörtökön Szegeden.
Korszerűsítik a hajdúböszörményi idősotthont

Korszerűsítik a hajdúböszörményi idősotthont 2013. április 10.

Korszerűsítik Hajdúböszörményben a Fazekas Gábor Idősek Otthonát. A felújításhoz az Új Széchenyi-terv keretében 178 millió forintot nyert a város önkormányzata - jelentette be Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára szerdán Hajdúböszörményben.
A kormány célja, hogy a családok megerősödjenek

A kormány célja, hogy a családok megerősödjenek2013. március 8.

A kormány minden eddigi lépésével azt próbálta megalapozni, hogy a családok megerősödjenek - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára pénteken, a "tevékeny időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve 2012" zárórendezvényén Budapesten.
Speciális betegágyak a Csillagbörtönből a halmozottan fogyatékosoknak

Speciális betegágyak a Csillagbörtönből a halmozottan fogyatékosoknak2012. december 19.

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár köszönetet mondott annak az 50 fogvatartottnak, akik kötelező foglalkoztatás keretében egész életükben ágyhoz kötött fogyatékossággal élők számára állítottak elő speciális ágyakat. A gondozottak mindennapjait és ápolóik munkáját is segíti az az 1600 darab elektromos betegágy és 987 db egészségügyi, a felfekvés kialakulását megelőző matrac, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma ad bentlakásos állami és nem állami fenntartású szociális intézményeknek.
200 éves az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika

200 éves az I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika2012. december 10.

A jubileumi tudományos emlékünnepségen köszöntőt mondott Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.