Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság

Doncsev András

parlamenti államtitkár

Parlamenti Államtitkárság

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Megnyílt a Bűvösölgy, az NMHH médiaértés-oktató központja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. május 15. 17:20

Együtt kell tenni a tudatos médiafogyasztás elterjesztése érdekében. A Bűvösvölgy megvalósulásával az NMHH biztosítja a legmodernebb eszközöket, amelyek segítségével felkészítik a fiatalokat a virtuális térben felmerülő kihívásokra, az EMMI pedig a nevelés, az oktatás, ezen belül is digitális kompetenciafejlesztés mellett az "emberséget" - mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság médiaértés-oktató központjának Dr. Karas Mónia elnök aszonnyal közösen megtartott átadó ünnepségén, csütörtökön, Budapesten.

Újabb 240 millió forintos támogatás a szociális ágazatnak

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 3. 15:14

Az Új Széchenyi Terv tartalékkeretének terhére három szociális intézmény fejlesztésére és felújítására kerülhet sor a jövőben, összesen 240 millió Ft értékben – jelentette be Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára csütörtökön, Békéscsabán.

A gerinceket meg lehet roppantani, de az emberi szellem törhetetlen

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 1. 13:13

Magyarnak lenni mindig, minden korban egyet jelentett és jelent egy különös sors vállalásával: folytonos küzdelmet a történelem viharaival, szívós élni akarást, a bennünket kívülről támadó, belülről sorvasztó erőkkel szemben és állandó bizonyítást önmagunk és a nagyvilág előtt. Ez az intézmény pedig ékes példája annak, hogy a magyarok az elmúlt évszázadokban győztesen vívták meg ezeket a lelki csatákat – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium alapításának 325. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén kedden, Egerben.

Egy épület nem falakból, hanem ablakokból áll

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. április 1. 11:11

Az autistákkal foglalkozó szakemberek hivatása, életműve olyan, mint egy épület: tartós, szilárd, rendíthetetlen alapokon nyugvó, vastag, megingathatatlan falak mellett elsősorban ablakokból áll. Ablakokból és ajtókból, amelyeket szélesre tárnak, hogy esélyt, reményt, lehetőséget biztosítsanak az itt lakók számára – mondta Hundertwasser gondolatát idézve Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az Egri Autista Alapítvány felújított Szent Anna Napközi Otthona átadási ünnepségén kedden, Egerben.

A könyvtárbusz segítségével a magyar kistelepüléseket a világ közepévé tehetjük

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. március 27. 16:14

A könyvtárbuszhoz hasonló kezdeményezések lehetővé teszik, hogy egyszerre éljünk meghitt, családias közösségben, és az interneten keresztül tartsunk kapcsolatot a tőlünk sok száz, vagy ezer kilométerre élőkkel, és akár hivatali ügyeinket is onnan intézzük. Ennél jobb példát aligha találhatnánk a múlt értékeinek és a jövő igényeinek ötvözésére. A könyvtárbusz lehetőséget teremt arra, hogy kis településeket a világ közepévé tegyünk anélkül, hogy egy tapodtat is mozdultunk volna – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a baranyai kistelepülések könyvtári ellátását szolgáló második könyvtárbusz átadási ünnepségén, csütörtökön, Pécsett.

A Magyar Ösztöndíj Bizottságnak komoly szerepe van a kiművelt magyarság erősítésében

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. március 27. 12:02

Mai világunkban minden feltétel adott ahhoz, hogy ne a szám számítson, hanem a képesség. A XXI. században egy összetartó kis nemzet is lehet nagy. A nagy nemzet nagyobb egyén, de a kis nemzet lehet nagyobb egyéniség. Egyéniségének kifejtésén, értékeinek bemutatásán múlik, hogy mennyire tud sikeressé lenni – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Ösztöndíj Bizottság új tagjainak megbízólevél-átadási ünnepségén csütörtökön, Budapesten.

Csak az a ház épül fel tökéletesen, amelyik lélekben már előre elkészült

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. március 25. 13:53

A hazájukért tenni akaró és cselekedni képes emberek, az építők folyamatosan komoly terveket kovácsolnak, és nem pusztán arra várakoznak, hogy majd valaki más megoldja helyettük a problémáikat. Vallják, hogy először helyben, a fejekben és a szívekben kell megépülnie mindennek; egyetemnek, koncertteremnek, főtérnek, iskolának, uszodának vagy éppen kórháznak, mielőtt a kormány partnerségével majd megindul a második, kőből, betonból, üvegből történő építkezés. Jól tudják ezt ennek a nagy múltú, 100 éves kórháznak a jelenlegi vezetői is, akik ennek szellemében álmodták meg a most induló fejlesztést is – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet új épületének alapkőletételén kedden, Szolnokon.

A pedagógusok értékrendje nélkül a legmodernebb labor is használhatatlan

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. március 24. 12:03

Az ismeretek átadását lehet modern technikával, csúcsszámítógépekkel helyettesíteni, de az pedagógusok szíve, embersége, a jóról és a rosszról alkotott véleménye szükséges ahhoz, hogy az oktatási intézmények ne csak egy nagyüzem legyen, ahol a modern technikát ideig-óráig kezelni tudó, az anyagi jólét instrumentumait előállító munkásokat képeznek, hanem sokkal több ennél – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Dabasi Táncsics Mihály Gimnázium Öveges József Természettudományos Központjának átadási ünnepségén hétfőn, Dabason.

Közösséget és közös hazát építeni csak együtt tudunk

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. március 18. 13:40

Első egyetemünk talpkövei arra intenek minket, hogy az építkezést szellemi és lelki értelemben is folytatnunk kell, a magyarságot emelt fejű, ezeréves történelmére és kultúrájára büszke, a jövő iránt józan reményeket tápláló közösséggé kell formálnunk – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Középkori Egyetem épületének átadási ünnepségén, kedden, Pécsett

A nemzeti összetartozás mi magunk vagyunk

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Parlamenti Államtitkárság, 2014. március 14. 9:30

Bár a trianoni döntéssel hazánkat szétszabdalhatták, a lelkünket mégsem apríthatták fel. A lelkünk tehát ép, erős és egészséges, így kapcsolatunk és közösségünk a határainkon túl élő magyar testvéreinkkel is ilyen: természetes és magától értetődő – mondta Doncsev András, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Rózsakerti Demjén István Református Általános Iskola pénteki ünnepségén, amelynek keretében az intézmény épületére kitűzték a székely zászlót. Közlemény.