Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság

Halász János

kultúráért felelős államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

42 millió Ft táncművészeti produkciókra

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. június 6. 10:56

A táncművészeti szervezetek, társulatok előadásainak létrehozására, belföldi és külföldi forgalmazásra, valamint táncfesztiválok szervezésére 42 millió Ft-os támogatás odaítélésétől döntött Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára. Közlemény.

Megnyílt a magyar pavilon kiállítása a Velencei Építészeti Biennálén

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 17:39

Az idei kiállítás az építés folyamatát, ember- és közösségformáló erejét, az épített környezetre tett hatását vizsgálja, ami jól kapcsolódik az idei Biennále központi témájához, a fundamentumok fontosságának hangsúlyozásához – mondta az idei Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar kiállítását megnyitó beszédében Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára.

Magyarország tagja lett az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Bizottságának

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. június 4. 16:01

Mától négy évig Magyarország is tagja a Szellemi Kulturális Örökség Megőrzése Kormányközi Bizottságának. Hazánk így közvetlenül vesz részt az UNESCO szellemi kulturális örökség politikájának alakításában.

Több mint 36 millió forint jut színházi produkciók forgalmazására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. június 1. 18:14

Hazai színházi produkciók országos és külföldi forgalmazására összesen mintegy 36,2 millió forint támogatás odaítélésétől döntött Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára.

25 millió forint kortárs drámák létrehozására

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 31. 13:17

Kortárs magyar drámák létrehozására és bemutatására összesen 25 millió forint támogatás odaítélésétől döntött Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára.

Megnyílt a szentendrei Czóbel-kiállítás

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 30. 19:20

Czóbel Béla több mint hetven évet átívelő életművét csaknem 200 festményen keresztül bemutató tárlatot nyitott meg ma a szentendrei MűvészetMalomban Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára Ilan Mor izraeli és Roland Galharague francia nagykövet jelenlétében.

A kistelepülési könyvtári, információs és közösségi helyek

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 30. 14:20

A Kultúráért Felelős Államtitkárság közzéteszi a 2014. január 1-jén hatályos kistelepülési megállapodással rendelkező kistelepülési önkormányzatok listáját.

Közlemény a „Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta” világörökségi helyszín világörökségi kezelési tervének véleményezéséről

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 28. 16:52

Az emberi erőforrások minisztere a Kormány 315/2011. (XII. 27.) Korm. rendelete a világörökségi kezelési tervről, a világörökségi komplex hatásvizsgálati dokumentációról és a világörökségi várományos helyszínekről 4§ (1) pontja szerint közzéteszi a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság, mint vállalkozó által elkészített alábbi dokumentumokat, amelyeket a vállalkozó a világörökségről szóló 2011. évi LXXVII. törvény, valamint a fentebb hivatkozott kormányrendelet alapján a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ megbízásából készített el.

Műhelykonferencia az iskolai közösségi szolgálatról

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 27. 10:36

Műhelykonferencián mutatták be az iskolai közösségi szolgálathoz készült kulturális ajánlást és számos jó gyakorlatot a Magyar Nemzeti Múzeumban 2014. május 26-án. Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által szervezett szakmai rendezvényt Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár és dr. Kaposi József, az OFI főigazgatója nyitotta meg.

Polgár Rózsa az EMMI saját halottja

Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság, 2014. május 24. 6:18

Az életének 78. évében, 2014. május 22-én elhunyt Polgár Rózsa Kossuth- és Munkácsy-díjas kárpitművészt az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti.