Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kultúráért Felelős Államtitkárság

Halász János

kultúráért felelős államtitkár

Fotók

Megnyílt a szentendrei Czóbel-kiállítás

Megnyílt a szentendrei Czóbel-kiállítás2014. június 2.

Czóbel Béla több mint hetven évet átívelő életművét csaknem 200 festményen keresztül bemutató tárlatot nyitott meg ma a szentendrei MűvészetMalomban Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára Ilan Mor izraeli és Roland Galharague francia nagykövet jelenlétében.
Lélekpillanatok a Balassi Intézetben

Lélekpillanatok a Balassi Intézetben2014. február 28.

„A. Tóth Sándor igazi polihisztor volt, bármihez nyúlt, abban jelentőset alkotott. Nemcsak úttörő bábművész, kiváló festő és plakátművész volt, hanem rendkívüli pedagógus is” – mondta Hammerstein Judit, az EMMI kultúráért felelős helyettes államtitkára a művész életműtárlatának megnyitóján 2014. február 27-én a Balassi Intézetben. Fotó: Botár Gergely
Megnyílt a 84. Ünnepi Könyvhét

Megnyílt a 84. Ünnepi Könyvhét2013. június 7.

A 84. Ünnepi Könyvhét nyitónapján adták át a Szép Magyar Könyv 2012 verseny elismeréseit és az IBBY Év Gyermekkönyve 2012 díjait a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM).
Megújult a Szentendrei Régi Művésztelep

Megújult a Szentendrei Régi Művésztelep 2013. január 9.

Tizenkét műteremből ötöt már teljes egészében felújítottak a Szentendrei Régi Művésztelepen, ide költözött a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) irodája is.
Közös szavalattal a magyar nyelv ápolásáért

Közös szavalattal a magyar nyelv ápolásáért2012. november 13.

A Magyar Nyelv Napja alkalmából nyolc erzsébetvárosi óvoda nyolcvan nagycsoportosa öt verset szavalt el közösen az Erzsébetvárosi Összevont Művelődési Központban. A gyerekeket kísérő óvónők telefonon jelezték az intézményekben maradtaknak a kezdés pillanatát. Így 1068 óvodás mondott egyszerre verseket a kerületben azonos sorrendben közel öt percen keresztül.