Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság

Klinghammer István

felsőoktatásért felelős államtitkár

Felelősségi területek

Felsőoktatás

Videók

Rendkívüli támogatást kapott az Andrássy Egyetem a képzési kínálat fejlesztése céljából

Rendkívüli támogatást kapott az Andrássy Egyetem a képzési kínálat fejlesztése céljából2014. április 11.

A Kormány az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem képzési kínálatának bővítése és fejlesztése érdekében -- az intézmény éves támogatásán felül -- 50 millió Ft-ot biztosított. A részleteket Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár ismertette a kormany.hu-val.
Töretlen a magyar felsőoktatás iránti érdeklődés

Töretlen a magyar felsőoktatás iránti érdeklődés2014. április 8.

Klinghammer István szerint a jelentkezők számának növekedése jelzi, hogy töretlen a magyar felsőoktatás iránti érdeklődés. A keretszámok eltörlése és az állami ösztöndíjrendszer átalakítása tervezhető és mindenki számára elfogadható feltételeket teremt a felsőoktatásban való részvételre - mondta a felsőoktatásért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.
Országos Innovációs Nap az ELTE-n

Országos Innovációs Nap az ELTE-n 2014. február 26.

Országos Innovációs Napját nyolcadik alkalommal rendezte meg február 26-án az ELTE Pályázati és Innovációs Központja és az Europe Direct - Budapest tájékoztató irodája. A szakmai és tudományos programok sorában előadást tartott Klinghammer István az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára, az egyetem korábbi rektora. Átadták az ELTE Innovatív Kutatója díját, és negyedik ízben hirdettek eredményt a Hallgatói Innovációs ötletpályázat kapcsán is.
Minden eddiginél több, 58.844 állami ösztöndíjas hallgató kezdte meg tanulmányait 2013-ban

Minden eddiginél több, 58.844 állami ösztöndíjas hallgató kezdte meg tanulmányait 2013-ban2014. január 16.

A 2013. évi felvételi eljáráshoz kapcsolódóan a kormány eltörölte a keretszámokat,és engedményeket tett azzal is, hogy egyes szakokra már 240 ponttal is be lehetett kerülni. Így tehát minden eddiginél több, 58.844 állami ösztöndíjas hallgató kezdhette meg tanulmányait 2013-ban.
Meg kell küzdeni a színvonalért

Meg kell küzdeni a színvonalért2013. december 6.

Az egyetemeknek napról napra meg kell küzdeni rangjukért, színvonalukért, s az átadott tudás mellett az is fontos, hogy a hallgatók el tudjanak helyezkedni - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatási államtitkára a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) pénteki konferenciáján Budapesten.
2014. január 1-től már két féléves hallgatói jogviszony igazolásával is jár a GYED

2014. január 1-től már két féléves hallgatói jogviszony igazolásával is jár a GYED2013. november 24.

Az a hallgató vagy frissen diplomázott szülő is jogosult lesz a GYED folyósítására, aki a szülést megelőző két éven belül felsőfokú képzés nappali tagozatán két aktív félévet meghaladó hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, és a nappali tagozatos hallgatói jogviszony fennállása alatt ad életet gyermekének, akit saját háztartásában nevel.
Félmilliárd forinttal támogat öt hazai egyetemet a Mol

Félmilliárd forinttal támogat öt hazai egyetemet a Mol2013. november 13.

Félmilliárd forinttal járul hozzá öt magyarországi egyetem működéséhez három év alatt a Mol. Az erről szóló stratégiai megállapodást szerdán írták alá az olajtársaság irányítói, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, a Pannon Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem vezetői.
Német reneszánsz Közép-Európában

Német reneszánsz Közép-Európában2013. október 15.

Német reneszánsz Közép-Európában – hagyományok, irányok, távlatok címmel kiállítást és konferenciát szervezett október 15-én a Balassi Intézet. A vendégeket Dr. Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója, Dr. Matei I. Hoffmann, a Németországi Szövetségi Köztársaság nagykövete és Dr. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár köszöntötte.
Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem „kiemelt felsőoktatási intézmény”

Az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem „kiemelt felsőoktatási intézmény”2013. szeptember 5.

A felsőoktatás a kiválóság, a minőség és a tehetség kiemelt támogatásával válhat versenyképesebbé. Ezért a kormány olyan egységes rendszert hozott létre, amely elismeri, támogatja a nemzet szellemi és gazdasági értékeinek megteremtésében, megőrzésében kiemelkedő jelentőséggel bíró intézményi, hallgatói, oktatói és kutatói teljesítményt.
A kötelező oktatás megváltoztatta a társadalmi munkamegosztást

A kötelező oktatás megváltoztatta a társadalmi munkamegosztást2013. szeptember 3.

Erről Klinghammer István felsőoktatási államtitkár beszélt az Eötvös József születésének 200. évfordulóján rendezett emlékkonferncián. A rendezvényen Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár levelét is felolvasták.
Kínai diákokat fogadott Magyarország

Kínai diákokat fogadott Magyarország 2013. augusztus 7.

A Magyar Híd Tábor megnyitóján Xiao Qian kínai nagykövet és Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár köszöntötte azokat a kínai középiskolai diákokat, akiket Orbán Viktor miniszterelnök 2012 októberében hívott meg 2013 nyarára Magyarországra.
Aláírták a vietnámi-magyar oktatási megállapodást

Aláírták a vietnámi-magyar oktatási megállapodást2013. július 29.

Ösztöndíjprogramról írt alá megállapodást a Vietnami Szocialista Köztársaság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között Klinghammer István felsőoktatási államtitkár és Tran Quang Quy oktatási miniszterhelyettes hétfőn Budapesten.
Klinghammer István: a kormány teljesítette vállalásait

Klinghammer István: a kormány teljesítette vállalásait2013. július 25.

A kormány teljesítette az államilag finanszírozott felsőoktatási hallgatók felvételére vonatkozó vállalásait, 55 ezer hallgatónál többet, 58 844-et vettek fel az intézmények – mondta Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős államtitkára csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A tudomány művelése mindig nemzeti

A tudomány művelése mindig nemzeti2013. július 9.

A tudomány eredménye mindig nemzetközi, a tudomány művelése azonban mindig nemzeti - mondta Klinghammer István az Eötvös Loránd Tudományegyetem hatodik Kárpát-medencei Magyar Nyári Egyetemének megnyitó ünnepségén kedden Budapesten.
Svéd-magyar konferencia az oktatás-kutatás-gazdaság kapcsolatáról

Svéd-magyar konferencia az oktatás-kutatás-gazdaság kapcsolatáról2013. június 26.

A gazdasági szférából az állami támogatás két és félszeresét szerzi meg a magyar felsőoktatás, s bár ez nem egyenletesen oszlik meg az egyes intézmények között, ezt a gyakorlatot kell folytatni - mondta Klinghammer István, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára, a svéd-magyar innovációs napok oktatással foglalkozó rendezvényét megelőző sajtótájékoztatón szerdán, Budapesten.
Klinghammer István beszélt az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról

Klinghammer István beszélt az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról2013. május 14.

Klinghammer István beszélt az oktatás szabályozására vonatkozó egyes törvények módosításáról