Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Hölvényi György

egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár

Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság

Videók

Az év végére megújulnak az egyházmegyei épületek Pécsen

Az év végére megújulnak az egyházmegyei épületek Pécsen2014. május 28.

Az év végére befejeződnek a Pécsi Egyházmegye kezelésében lévő belvárosi épületek tavaly elkezdett, uniós forrásból finanszírozott másfél milliárd forintos munkálatai - jelentették be szerdán Pécsen.
600 milliós támogatás keretében újul meg a Pécsi Horvát Színház

600 milliós támogatás keretében újul meg a Pécsi Horvát Színház2014. április 2.

Jelképes alapkőletétellel egybekötve aláírták a „Pécsi Horvát Színház bővítése és felújítása” tárgyú projekt támogatási szerződését. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott beruházás nyitóünnepségén Hölvényi György, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár köszöntőjében emlékeztetett: a Pécsi Horvát Színház a horvát és a magyar kultúra leggazdagabb és leggyümölcsözőbb találkozóhelye.
Hölvényi: az egyház szerepe felértékelődik a világban

Hölvényi: az egyház szerepe felértékelődik a világban2014. március 10.

Az egyház szerepe felértékelődik a világban, ezért a magyar kormány meggyőződése, hogy a magára találó Európában új szerepük lesz az egyházaknak - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn, amikor átadták a székesfehérvári Nagyboldogasszony ciszterci templom megújult sekrestyéjét.
Közösségeinket megerősítve tudunk értékeket létrehozni

Közösségeinket megerősítve tudunk értékeket létrehozni2014. március 3.

Közösségeinket megerősítve tudunk olyan értékeket létrehozni, amelyek a 21. században összekapcsolnak minket - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Scheiber Sándor-díjak átadásán hétfőn Budapesten.
Több mint két és fél ezer civil szervezet nyert működési támogatást

Több mint két és fél ezer civil szervezet nyert működési támogatást2014. január 28.

Több mint két és fél ezer civil szervezet nyert ez évre szóló működési támogatást a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatain - közölte Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten.
Hölvényi György beszéde a Magyar Unitárius Egyház központjában

Hölvényi György beszéde a Magyar Unitárius Egyház központjában2014. január 16.

Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár beszédet mondott a Magyar Unitárius Egyház Magyarországi Egyházkerület központjában az egyházi könyvtár-levéltár új helyiségeinek ünnepélyes átadásán.
Jelentősen nőtt az egyházak társadalmi szerepvállalása

Jelentősen nőtt az egyházak társadalmi szerepvállalása2013. december 22.

Jelentősen nőtt, meghatározó lett az egyházak társadalmi szerepvállalása, és erre egyre nagyobb igény mutatkozik - mondta Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
Állami kitüntetések átadása és tornacsarnok megáldása Esztergomban

Állami kitüntetések átadása és tornacsarnok megáldása Esztergomban2013. december 21.

Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára állami kitüntetéseket adott át Esztergomban 2013. december 21-én. Az államtitkár a rendezvény keretében a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerte el a Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek Társulatának tagjait.
Újra nyitva áll a látogatók előtt az európai jelentőségű esztergomi várkápolna

Újra nyitva áll a látogatók előtt az európai jelentőségű esztergomi várkápolna2013. december 15.

Az esztergomi királyi vár felújítási munkálatainak újabb eredményeként a Várkápolna felavatására került sor 2013. december 15-én. Az ünnepi alkalom keretében Csorba László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója üdvözölte a megjelenteket, majd Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára mondott kápolnaavató beszédet.
Felértékelődik az egyház szerepe a szellemi és lelki válságban

Felértékelődik az egyház szerepe a szellemi és lelki válságban2013. november 21.

Különösen felértékelődik az egyház szerepe ma, amikor Európa tartós szellemi válságban van és lelki kohézió nélkül maradt - mondta Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára A Milánói Ediktum 1700 – A keresztény egyházak öröksége és feladata a XXI. században című konferencián.
Új szemlélet a nemzetiségi politikában

Új szemlélet a nemzetiségi politikában2013. november 20.

A kormányváltás óta jól érzékelhető az új szemlélet a nemzetiségpolitikában, és ennek csúcspontját jelenti a 2014-es országgyűlési, majd ősszel a nemzetiségi önkormányzati választások, valamint a velük kapcsolatos új szabályozás – hangsúlyozta Latorcai Csaba Budapesten az ORÖ székházában tartott nemzetiségi választójogi konferencián.
A kormány erélyesen fellép a civil pénzekkel visszaélőkkel szemben

A kormány erélyesen fellép a civil pénzekkel visszaélőkkel szemben2013. november 10.

A kormány erélyesen fel fog lépni a civil szervezeteknek felajánlott 1 százalékokkal visszaélőkkel szemben, hiszen ezek a szervezetek a felajánlókat tévesztik meg, miközben egy jó célt és egy rendkívül fontos társadalmi küldetést hirdetnek - jelentette be sajtótájékoztatóján Latorcai Csaba vasárnap Budapesten.
Újabb lehetőségek a civil szervezetek számára

Újabb lehetőségek a civil szervezetek számára2013. október 22.

A civil szervezetek kiszámítható működését segíti az Országgyűlés elé került az egyes civil szervezetekkel kapcsolatos törvényeknek a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény hatálybalépésével összefüggő, valamint egyéb célú módosításáról szóló törvényjavaslat, és a 2014. évi NEA pályázatok korai megjelenése.
Cél a civil szervezetek működési környezetének javítása

Cél a civil szervezetek működési környezetének javítása2013. augusztus 9.

Játékos formában, kvízek segítségével próbálja bemutatni munkáját az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága a Szigeten felállított sátrában – közölte a Civil Szigeten tartott sajtótájékoztatóján Latorcai Csaba.
A kormány elkötelezett a civil szervezetek mellett

A kormány elkötelezett a civil szervezetek mellett2013. május 17.

Magyarország megújítása elképzelhetetlen a gazdaság szereplői mellett a civil szervezetek együttműködése nélkül - mondta Latorcai Csaba, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyette államtitkár ma a kormany.hu-nak adott interjújában.
Csaknem kétmilliárd forint támogatást kapnak civil és nemzetiségi szervezetek

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kapnak civil és nemzetiségi szervezetek2013. április 16.

Csaknem kétmilliárd forint támogatást kapnak civil szervezetek a Nemzeti Együttműködési Alap 2013. évi működési pályázatain és nemzetiségi szervezetek a számukra biztosított pályázati keretből - jelentette be kedden budapesti sajtótájékoztatóján Hölvényi György, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára és Latorcai Csaba helyettes államtitkár.