Emberi Erőforrások Minisztériuma, Egészségügyért Felelős Államtitkárság

Dr. Szócska Miklós

egészségügyért felelős államtitkár

Videók

Először rendezik meg a mozgás éjszakáját

Először rendezik meg a mozgás éjszakáját2014. május 26.

Egy éjszakára a buli fővárosa helyett a mozgás fővárosává alakul Budapest - hangsúlyozta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár az első alkalommal megrendezendő mozgás éjszakája program sajtótájékoztatóján hétfőn Budapesten.
Sikeres volt a szűrés éjszakája program

Sikeres volt a szűrés éjszakája program2014. április 30.

Sikeresnek értékelte a szűrés éjszakája programot az egészségügyért felelős államtitkár, hozzátéve, hogy a szervezett szűrések tovább folytatódnak.
Tervezett ellenőrzésen fedezték fel a fertőzést a szegedi klinikán

Tervezett ellenőrzésen fedezték fel a fertőzést a szegedi klinikán2014. április 8.

Rendszeres járványügyi ellenőrzés során fedezték föl a klebsiella pneumoniae fertőzést a Szegedi Tudományegyetem koraszülött-intenzív osztályán, ahol ezután minden szükséges intézkedést megtettek – közölte Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden a helyszínen.
Az üzleti érdekek fölé emeltük a polgárok egészségének érdekét

Az üzleti érdekek fölé emeltük a polgárok egészségének érdekét2014. április 4.

Az üzleti érdekek fölé emeltük a polgárok egészségének érdekét, ez a különböző érdekcsoportokkal való kemény, de sikeres küzdelem volt - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár pénteken a Magyar Kórházszövetség siófoki kongresszusának szakmapolitikai fórumán Siófokon.
Valótlanságokat tartalmaz a Népszabadság mentőszolgálatról szóló írása

Valótlanságokat tartalmaz a Népszabadság mentőszolgálatról szóló írása2014. március 28.

Cáfolta az egészségügyi államtitkár, hogy az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) pénzügyi probléma lenne. Szócska Miklós pénteken, az OMSZ-nél tartott sajtótájékoztatón azt mondta, az egyik napilapban megjelent cikk valótlanságokat tartalmaz.
Kiterjesztenék a fogászati szűréseket az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozókra

Kiterjesztenék a fogászati szűréseket az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozókra2014. március 28.

Kiterjesztenék a fogászati szűréseket az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozókra
Stratégiai megállapodást kötött az Uzsoki kórház és a Microsoft

Stratégiai megállapodást kötött az Uzsoki kórház és a Microsoft2014. március 25.

A kormányzati e-egészségügyi programokba illeszkedő stratégiai megállapodást kötött a fővárosi Uzsoki Utcai Kórház és a Microsoft Magyarország Kft. kedden Budapesten.
Célzott szűrőprogramok indulnak országszerte

Célzott szűrőprogramok indulnak országszerte2014. március 22.

Célzott szűrőprogramok indulnak országszerte annak érdekében, hogy a lakossághoz közelebb vigyék a megelőzést szolgáló programokat - mondta az egészségügyért felelős államtitkár szombaton Budapesten.
Szócska: 17 százalékkal nőtt a szervátültetések száma tavaly

Szócska: 17 százalékkal nőtt a szervátültetések száma tavaly2014. március 12.

Több mint 17 százalékkal emelkedett a szervátültetések száma Magyarországon az elmúlt évben 2012-höz képest annak nyomán, hogy hazánk csatlakozott az Eurotransplant nemzetközi szervcsereszervezethez - jelentette be Szócska Miklós szerdán Budapesten.
Az egészségügyi ágazat dolgozóinak javaslatairól tárgyaltak az Emmiben

Az egészségügyi ágazat dolgozóinak javaslatairól tárgyaltak az Emmiben2014. február 20.

Megkezdődtek az egyeztetések az egészségügyi ágazatban dolgozók javaslatairól, a területet érintő eddigi kormányzati intézkedésekről és a tervekről a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MMSZ EDDSZ) vezetője és a kormány képviselője között. A tárgyalásokról csütörtökön számoltak be Budapesten.
Életbe lépett a transzzsírsav-rendelet

Életbe lépett a transzzsírsav-rendelet2014. február 19.


2014. február 18-án hatályba lépett az új rendelet, amely évente több ezer ember életét mentheti meg. Az élelmiszerekben található transzzsírsav növeli a szív-érrendszeri megbetegedések kockázatát, meddőséget, depressziót vagy akár rosszindulatú daganatot is okozhat. Magyarországon a dán és osztrák mintát követve készült el az új jogszabály, amely a káros szint alá szorítja az élelmiszerek transzzsírsav-tartalmát.
Egységes rendszer indult a betegbiztonságért

Egységes rendszer indult a betegbiztonságért2014. február 18.

950 millió forintos uniós támogatásból induló projektet mutatott be Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Belicza Éva, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet szakértője és Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház vezetője.
Új betegágyakat kapott Jászberény kórháza

Új betegágyakat kapott Jászberény kórháza2014. február 13.

Mi újraélesztettük az egészségügyet 2010 után, de a megújításhoz a központi akarat mellett a helyi viszonyokat ismerő kollégák elkötelezettsége is szükséges - mondta Szócska Miklós, az EMMI egészségügyért felelős államtitkára a Jászberényi Szent Erzsébet Kórházban 36 új betegágy protokolláris átadásán.
Az új mentésirányítási rendszer áttörést jelent a mentőszolgálatnál

Az új mentésirányítási rendszer áttörést jelent a mentőszolgálatnál2014. február 11.

Áttörésként értékelte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új mentésirányítási rendszerét Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.
Idén több országos szűrőprogram indul

Idén több országos szűrőprogram indul2014. február 4.

A rákbetegségek hathatósabb megelőzése érdekében idén számos szűrőprogram indul, és az onkológiai ellátóhelyek fejlesztése is folytatódik - mondta Szócska Miklós a Rákellenes Világnap alkalmából.
Új gyógyszerek, növekvő gyógyulási esély, csökkenő betegterhek

Új gyógyszerek, növekvő gyógyulási esély, csökkenő betegterhek2014. január 30.

Tizenkét új gyógyszer befogadásáról tartott sajtótájékoztatót Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár.