Belügyminisztérium, Területrendezési, Építésügyi és Örökségvédelmi Helyettes Államtitkárság

Dr. Szaló Péter

területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkár

Területrendezési, Építésügyi és Örökségvédelmi Helyettes Államtitkárság

Videók

Először rendezik meg a Magyar régészet napját

Először rendezik meg a Magyar régészet napját2014. május 22.

Első alkalommal rendezik meg május 30-án és 31-én a Magyar régészet napját, amelynek keretében számos, egyébként nem látogatható régészeti raktár és restaurátorműhely is megnyílik az érdeklődők előtt - hangzott el a rendezvényről tartott budapesti sajtótájékoztatón. "A kétnapos országos eseménysorozat fő célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a magyar régészeti kutatások friss eredményeit" - mondta el Szaló Péter, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára a tájékoztatón.
Elindult a Dunai Kulturális Folyosó Projekt

Elindult a Dunai Kulturális Folyosó Projekt2014. február 12.

A Duna-térségi turizmus lehetőségeinek jobb kihasználását és a nemzetközi együttműködés fontosságát hangsúlyozta Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára a Dunai Kulturális Folyosó projekt nyitórendezvényén.
Tovább folytatódik a műemlékek gondozására irányuló közfoglalkoztatási program

Tovább folytatódik a műemlékek gondozására irányuló közfoglalkoztatási program2013. október 17.

Idén és jövőre 12 helyszínen, csaknem 200 millió forint értékben folytatódik a műemlékek feltárását, állagmegóvását és helyreállítását célzó közfoglalkoztatási program - jelentette be Szaló Péter, a Belügyminisztérium területrendezési, építésügyi és örökségvédelmi helyettes államtitkára.
Átadták az idei Pro Architectura-, Palóczi Antal- és Lechner Lajos-díjakat

Átadták az idei Pro Architectura-, Palóczi Antal- és Lechner Lajos-díjakat2013. október 7.

A kiemelkedő építészeti tevékenység elismeréseként Pro Architectura-, Palóczi Antal- és Lechner Lajos-díjakat adott át Pintér Sándor belügyminiszter az építészet világnapján a Belügyminisztériumban tartott ünnepségen hétfőn.
Jelentősen csökkenhet a lánctartozásban érintett alvállalkozók vesztesége

Jelentősen csökkenhet a lánctartozásban érintett alvállalkozók vesztesége2013. március 28.

Jelentősen csökkenhet az alvállalkozóknak éves szinten mintegy 400 milliárd forintos veszteséget jelentő lánctartozások összege - közölte a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Felkai László arról beszélt, a jövőben egyebek mellett soron kívüli bírósági úton is el lehet majd érni a tartozások kifizetését.
A kormány döntött a Lechner Lajos Tudásközpont létrehozásáról

A kormány döntött a Lechner Lajos Tudásközpont létrehozásáról2013. március 28.

A Kormány az építésügy és az örökségvédelem átfogó újjászervezési programja utolsó lépéseként új háttérszervezet létrehozásáról döntött. Közlemény.
A Kormány elfogadta a településfejlesztéssel kapcsolatos jogszabályokat

A Kormány elfogadta a településfejlesztéssel kapcsolatos jogszabályokat2012. október 26.

A Kormány elfogadta a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló előterjesztést.
Kitüntették a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát

Kitüntették a Belügyminisztérium helyettes államtitkárát2012. április 26.

Nicolas Sarkozy, a Francia Köztársaság elnöke a Nemzeti Érdemrend tiszti fokozatát adományozta dr. Szaló Péternek. A Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára a kitüntetést április 25-én vette át Roland Galharague nagykövettől, a budai Francia Rezidencián tartott fogadáson.
Átalakul a településrendezés szabályozása

Átalakul a településrendezés szabályozása

Az OTÉK módosításával életszerűbbé válik a településrendezés szabályozása. A 2013. január 1-jén hatályba lépő kormányrendelet többek között bevezeti a vegyes és a többszintes területfelhasználás fogalmát, valamint meghatározza a minimálisan kialakítandó zöldfelületet. A kormany.hu Szaló Péterrel, a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkárával készített videóinterjút a témában.