A kormány intézkedéseinek eredményeként ma nagyobb biztonságban élhetnek az emberek Magyarországon, mint korábban - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten az új csepeli körzeti megbízotti iroda átadása alkalmából.

Kontrát Károly kiemelte: négy évvel ezelőtt a kormány elhatározta, hogy rendet teremt az országban, mert a rend a legfontosabb közösségi érték, amely meghatározza a mindennapok biztonságát. Ennek érdekében a parlamentben szigorú törvényeket alkottak és megerősítették a rendőrséget - mondta.

Hangsúlyozta: a biztonságért mindig egyre többet kell tenni, és a kormány elkötelezett a közbiztonság további javítása mellett.

Kontrát Károly közölte: a körzeti iroda átadásával fontos állomásához érkezett az a közös munka, amelyet a kormány és a csepeli önkormányzat az itt élők biztonságáért végez. Az államtitkár üdvözölte, hogy jó együttműködés alakult ki a rendőrség és a csepeli önkormányzat között, hiszen - mint mondta - a rend erősítése közös érdek.

Felidézte: az elmúlt években új körzeti megbízotti székhelyeket hoztak létre, és növelték a körzeti megbízottak számát. Ezen irodák kialakításával még közelebb kerül a rendőrség az emberekhez, ami sokat segíthet a bűnmegelőzésben és a bűnüldözésben - vélekedett.

Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere arról beszélt, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi kapitányságának állományában 11 körzeti megbízott teljesít szolgálatot, akik a most átadott Csikó utcai iroda mellett a Duna dűlőben és a Nap utcában nyíló körzeti megbízotti irodában dolgoznak majd. A folyamatos rendőri jelenlét mindenképpen biztosítható lesz ezekben az irodákban - tette hozzá.

Megjegyezte: a körzeti megbízotti irodákat három önkormányzati tulajdonú helyiségben alakították ki.

Németh Szilárd szerint az irodák működtetése segítheti a körzeti megbízottak és az állampolgárok közötti személyes kapcsolat kialakítását, és javíthatja a szubjektív biztonságérzetet. Mindez hozzájárulhat ahhoz, hogy a kerületben a bűncselekményeket és a szabálysértéseket megelőzhessék, és növekedjen a bűncselekmények felderítési aránya - mondta.

(MTI)