Belügyminisztérium, Önkormányzati Államtitkárság

Tállai András

önkormányzati államtitkár

Videók

Százhetvenhét településen építenek ki kamerarendszert

Százhetvenhét településen építenek ki kamerarendszert2014. június 5.

Százhetvenhét településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban, 1,6 milliárd forintos kormányzati támogatásból - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
Mintegy 9 milliárdot kap fejlesztési támogatásra 1017 önkormányzat

Mintegy 9 milliárdot kap fejlesztési támogatásra 1017 önkormányzat2014. március 20.

Mintegy 9 milliárd forint fejlesztési támogatásban részesül 1017 - kétezer lélekszám alatti - település - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján.
Pénteken lezárul az állami adósságátvállalás folyamata

Pénteken lezárul az állami adósságátvállalás folyamata2014. február 27.

Pénteken lezárul az állami adósságátvállalás folyamata, március 1-jén új élet kezdődik az önkormányzatoknál - jelentette be Tállai András csütörtöki sajtótájékoztatóján.
A feladatfinanszírozási rendszer finomhangolására van szükség

A feladatfinanszírozási rendszer finomhangolására van szükség2014. január 16.

Az önkormányzati feladatfinanszírozási rendszer finomhangolására, egy új támogatási fejlesztési rendszerre, a települések gazdálkodásában szerepet vállaló személyek felelősségének szabályozására, valamint több forrásra van szüksége az önkormányzati szférának a jövőben - erről a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt csütörtökön Budapesten.
Teljesen adósságmentessé válnak az önkormányzatok

Teljesen adósságmentessé válnak az önkormányzatok2013. december 14.

A kormány döntésének köszönhetően mostanra 2007 település vált teljesen adósságmentessé, a többi önkormányzat pedig 2014. február 28-áig szabadul meg terheitől. Erről Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt szombaton Mezőkövesden - közölte a helyi önkormányzat az MTI-vel.
A kormány alapvető célja a rászoruló családok segítése

A kormány alapvető célja a rászoruló családok segítése2013. december 13.

A Belügyminisztérium az önkormányzatokon keresztül gondoskodik azokról, akik nehezen tudják előteremteni a rezsiköltség fedezetét, ezért az előző két évhez hasonlóan szociális tűzifatámogatást nyújtott - mondta Tállai András önkormányzati államtitkár Lakon.
Több mint 30 milliárd forinthoz jutnak az önkormányzatok

Több mint 30 milliárd forinthoz jutnak az önkormányzatok2013. november 29.

Összesen 30 milliárd 466 millió forintot kap 1875 önkormányzat a működőképessége megőrzésére - jelentette be Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.
Cél a stabil és kiszámítható önkormányzati rendszer

Cél a stabil és kiszámítható önkormányzati rendszer2013. október 17.

Az Alaptörvény és az önkormányzati törvény elfogadása alapozta meg az önkormányzati rendszer átalakítását – mondta Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára az Önkormányzatok 2014 - A nagy változások következménye című konferencián.
Felújított rendőrőrsöt adtak át a Börzsöny utcában

Felújított rendőrőrsöt adtak át a Börzsöny utcában2013. április 30.

Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára átadta a ferencvárosi, Börzsöny utcai rendőrőrs felújított épületét.
Tállai András beszéde a Belügyminisztériumban

Tállai András beszéde a Belügyminisztériumban2013. március 6.

Az egészséges ivóvíz biztosítása az önkormányzatok feladata, ám a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyhatóságok maradéktalanul elláthassák feladatukat – mondta a Belügyminisztérium államtitkára az Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése című projekt nyitó rendezvényén.
A kormány segíti az önkormányzatokat a tiszta ivóvíz biztosításában

A kormány segíti az önkormányzatokat a tiszta ivóvíz biztosításában2013. március 6.

Az egészséges ivóvíz biztosítása az önkormányzatok feladata, ám a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyhatóságok maradéktalanul elláthassák feladatukat – mondta a Belügyminisztérium államtitkára az Önkormányzati fejlesztések figyelemmel kísérése című projekt nyitó rendezvényén.
Székesfehérvár adósságának hetven százalékát vállalja át az állam

Székesfehérvár adósságának hetven százalékát vállalja át az állam 2013. február 27.

Székesfehérvár adósságának hetven százalékát - 9 milliárd 452 millió forintot - vállalja át az állam - jelentette be Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára Cser-Palkovics Andrással, Székesfehérvár polgármesterével tartott sajtótájékoztatóján.
Döntött a kormány az önkormányzatok adósságátvállalásáról

Döntött a kormány az önkormányzatok adósságátvállalásáról 2012. november 14.

Az ötezres lélekszámnál kisebb települések adósságát még az idén teljes egészében rendezi az állam, az ennél nagyobbak esetében pedig 2013 közepéig vállalja át az adósságállományt 40 és 70 százalék közötti mértékben - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
Tállai András: a helyi közhatalom gyakorlása alapvető nemzeti ügy

Tállai András: a helyi közhatalom gyakorlása alapvető nemzeti ügy2012. szeptember 28.

Alapvető nemzeti ügynek nevezte a helyi közhatalom gyakorlását Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára a helyi önkormányzatok napja alkalmából tartott pénteki ünnepségen.
Ötéves ciklusok az önkormányzatiságban

Ötéves ciklusok az önkormányzatiságban 2011. május 11.

A cél egy hatékonyan működő, az állampolgárokat magasabb színvonalon kiszolgáló törvény létrehozása – mondta Tállai András államtitkár az új önkormányzati törvény koncepcióját ismertető sajtótájékoztatón.
Kormányszóvivői tájékoztató: már közel 850 szórakozóhelyet ellenőriztek

Kormányszóvivői tájékoztató: már közel 850 szórakozóhelyet ellenőriztek 2011. március 18.

A kormány célja, hogy megelőzze a januári West Balkán tragédiához hasonló eseteket – jelentette ki Tállai András önkormányzati ügyekért felelős államtitkár, pénteki Nagy Anna kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztatóján, ahol a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló kormányrendelet részleteit ismertették.