Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság

Dr. Felkai László

közigazgatási államtitkár

RSS feliratkozás
Találatok száma: 10

Hírek

Átadták a Schönvisner- és Forster Gyula-díjakat

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. április 18. 12:54

Winkler Barnabás építészmérnök vehette át a műemlékvédelmi Forster Gyula-, Horváth Ferenc régész pedig a régészeti örökségvédelemért járó Schönvisner István-díjat a műemléki világnap alkalmából, pénteken a Belügyminisztériumban.

Széles körű egyetértés az uniós kormányok közt az Európai Rendőrakadémia és az Europol elkülönített szabályozásáról

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. március 3. 18:07

Széles körű, csaknem valamennyi uniós tagállamra kiterjedő egyetértés mutatkozott hétfőn Brüsszelben az EU-országok belügyminisztereinek tanácskozásán abban a kérdésben, hogy a Nagy-Britanniából Magyarországra telepítendő Európai Rendőrakadémia (CEPOL) jogi alapját ne a hágai székhelyű Europolról - az uniós országok rendőrségközi együttműködési szervezetéről - szóló rendelet keretében, hanem attól különálló normában újítsák meg.

Kilencszeresére nőtt tavaly a menedékjogi kérelmek száma

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2014. február 4. 13:28

Rendkívüli év volt a tavalyi: olyan növekedés volt az illegális migrációban, ami az 1990-es évek elejére volt jellemző, kilencszeresére nőtt egy év alatt a benyújtott menedékjogi kérelmek száma – mondta Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Száz férőhellyel bővült a Gyorskocsi utcai börtön

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. december 18. 11:59

Százzal több fogvatartottat tudnak elhelyezni mostantól a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai börtönében.

Átadták a 2013. évi Kós Károly-díjakat

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. december 16. 12:28

Pintér Sándor belügyminiszter Kós Károly-díjakat adományozott az építész születésnapjának 130. évfordulója alkalmából. Az elismeréseket Felkai László közigazgatási államtitkár adta át.

A fogvatartottak által készített árukat értékesítő mintabolt nyílt Sátoraljaújhelyen

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. október 18. 14:14

A fogvatartottak által készített árukat értékesítő mintabolt nyílt pénteken Sátoraljaújhelyen, az országban elsőként. A boltot Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára adta át.

A terrorizmus Rubik-kockája

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. szeptember 30. 11:30

A terrorizmus Rubik-kockája, avagy a fenyegetések komplex megközelítése címmel rendezett nemzetközi tudományos-szakmai konferenciát a Belügyi Tudományos Tanács. A rendezvényt Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg.

Tiszta helyzetet kell teremteni a büntetés-végrehajtásban

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. szeptember 25. 12:21

Az elítéltek társadalomba való visszailleszkedését és a börtönök zsúfoltságának csökkentését sorolta az új büntetés-végrehajtási kódex legfontosabb céljai közé a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára a törvénytervezetről szóló szerdai nemzetközi szakmai konferencián Budapesten.

Beiskolázási támogatást kaptak a hősi és szolgálati halottak gyermekei

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. augusztus 21. 12:10

Beiskolázást segítő támogatásban részesítette Pintér Sándor belügyminiszter a szolgálatteljesítéssel összefüggésben elhunyt, hősi vagy szolgálati halottá nyilvánítottak gyermekeit. A támogatást ünnepélyes keretek között Felkai László, a tárca közigazgatási államtitkára adta át szerdán a Belügyminisztériumban.

Hamarosan elkezdődhet az új büntetés-végrehajtási kódex társadalmi vitája

Belügyminisztérium, Közigazgatási Államtitkárság, 2013. augusztus 2. 12:26

Hamarosan elkezdődhet az új büntetés-végrehajtási kódex társadalmi vitája, a jogszabályt a tervek szerint decemberben fogadhatja el az Országgyűlés – jelentette be Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára pénteken Szegeden.