Belügyminisztérium

Dr. Pintér Sándor

belügyminiszter

A Belügyminisztérium kapcsolódó oldalai

Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal

Információk bevándorlási és állampolgársági ügyekben; lehetőség van online időpontfoglalásra, valamint a kérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok letöltésére.

Büntetés-végrehajtási Szervezet

Itt tájékozódhat a fogvatartottak biztonságos őrzését, az emberséges bánásmódot és a szabadulásukat követő beilleszkedésüket felügyelő szervezettel kapcsolatos hasznos információkról, kiadványokról, projektekről.

Rendőrség

Az Országos Rendőr-főkapitányság fontos híreiről, közleményeiről, közlekedési- és körözési információiról, statisztikáiról nyújt tájékoztatást.

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Szervezeti, lakossági, önkormányzati információk és hatósági tájékoztatók a katasztrófavédelemmel kapcsolatosan.

„Vörösiszap” tragédia

Információk, folyamatosan frissülő hírek Magyarország eddigi legnagyobb ökológiai következményekkel járó ipari katasztrófájáról.

„Szolidaritás és a migrációs áramlások igazgatása” program

Információk a 2007-2013-as időszakra létrehozott programról, melynek keretében az Európai Menekültügyi Alap, az Európai Integrációs Alap, az Európai Visszatérési Alap és a Külső Határok Alap nyújt vissza nem térítendő támogatást a pályázók részére.

Európai Migrációs Hálózat

Az oldal tartalmazza a migrációval és a menekültüggyel kapcsolatos naprakész, objektív, megbízható és összehasonlítható információkat az Európai Unióban e területeken folyó politikameghatározás elősegítése érdekében.

E-építés

Az építésügyi ágazat eseményeit, információit közreadó szakmai portál az építésügyet átfogó rendszerben mutatja be. A hatóságok, szakmagyakorlók tájékoztatása mellett mindenkihez szól, különösen aki építkezik, vagy építkezni szeretne. Célja, hogy segítséget nyújtson, hiteles forrásból „ mindent egy helyen” elérhetővé tegyen az építésügy iránt érdeklődők számára. Megtalálhatók az aktuális szakmai események, pályázati lehetőségek, hatályos jogyszabályok, valamint segédletek a szakmagyakorlóknak és az építkezőknek. Külön lehetőséget biztosít a hatóságok –jogalkotók számára, a leggyakoribb eljárási problémák egyeztetésére, a jogértelmezés segítségével.

Belügyi Tudományos Tanács

A Belügyi Tudományos Tanács honlapja széles nyilvánosságot teremt az ágazatban folyó alkotó, kutató és tudományszervező tevékenységnek.