Videó lejátszó
Videó lejátszó

2014. június 6. 16:10

Megújul a kormany.hu

2014. június 6-án megalakult Magyarország Kormánya. Ennek megfelelően megújul a kormányzati honlap is. A legfrissebb hírek, fotók, videók, közérdekű adatok változatlanul ezen az oldalon érhetők el.

Néppárti kormányzás, a nagy tettek korszaka jön

A következő négy év a nagy tettek korszaka lesz Orbán Viktor miniszterelnök szerint, aki pénteken a parlamentben bemutatta harmadik kormánya tagjait.

Megalakult a harmadik Orbán-kormány

Kinevezte Orbán Viktor harmadik kormányának minisztereit a köztársasági elnök pénteken Budapesten, ezzel megalakult az új, a rendszerváltás utáni tizedik kabinet.

Százhetvenhét településen építenek ki kamerarendszert

Százhetvenhét településen építenek ki térfigyelő kamerarendszert a következő hónapokban, 1,6 milliárd forintos kormányzati támogatásból - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára.

Vezető hírek

Esküt tettek az új miniszterek

Kormányzat, 2014. június 6. 11:59

Esküt tettek Orbán Viktor harmadik kormányának miniszterei pénteken az Országgyűlésben, majd ellátták kézjegyükkel az esküokmányt.

A Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről tárgyalt Pekingben Szijjártó Péter

Miniszterelnökség, 2014. június 6. 13:38

Kétvágányú vasúti pálya épül Budapest és Belgrád között, amelyen a vonatok óránként 160 kilométeres sebességgel haladhatnak; a beruházás előzetes megvalósíthatósági terve június végére készül el, amely tartalmazni fogja a hozzávetőleg 3 milliárd dolláros beruházáshoz szükséges kínai hitel feltételeire vonatkozó javaslatokat - tájékoztatta a vasútvonal felújítását előkészítő, a kínai, a magyar és a szerb kormány közös bizottságának első, pekingi ülésén született megállapodásokról Szijjártó Péter sajtófőnöke, Fülöp Judit az MTI-t pénteken.

A térségpolitika a magyar diplomácia legfontosabb feladata

Külügyminisztérium, 2014. június 6. 7:50

A magyar diplomácia legfontosabb feladata a következő évtizedekben is a térségpolitika lesz, hiszen a magyar külpolitikának mindig az a leglényegesebb, hogy a határon túli magyar közösségek helyzete miként alakul - mondta Martonyi János leköszönő külügyminiszter az Infó Rádió Aréna című csütörtöki műsorában.

Az autonómiatörekvések nem egyenlőek az elszakadással

Kormányzat, 2014. június 5. 19:00

Aki autonómiát akar, az nem elszakadni akar egy országtól, hiszen az autonómiát nem valakivel szemben építik ki, hanem valakivel együttműködésben – hangsúlyozta Trócsányi László leendő magyar igazságügy-miniszter a vajdasági Palicson a területi és nem területi autonómiáról rendezett háromnapos jogi-tudományos konferencia csütörtöki megnyitóján.

Jelentős többlettel zárt az államháztartás központi alrendszere májusban

Nemzetgazdasági Minisztérium, Államháztartásért Felelős Államtitkárság, 2014. június 5. 16:00

A 269,4 milliárd forintos többlet elérésében fontos szerepet játszott, hogy a május elsejei munkaszüneti napok miatt a költségvetés a bér- és családi juttatásokat már április végén átutalta. Az adó- és adójellegű bevételek növekedésének is köszönhető igen jelentős költségvetési többlet tükrözi a gazdasági növekedés felfutását. A központi alrendszer I-V. havi hiánya 681,7 milliárd forint volt.

Magyarország az új uniós fejlesztéspolitika egyik győztese lehet

Miniszterelnökség, 2014. június 5. 16:31

Az új uniós fejlesztéspolitika egyik győztese lehet Magyarország 2014-2020 között, az egy állampolgárra jutó támogatás összege 720 ezer forint lesz, hetvenezer forinttal több, mint az előző hétéves időszakban - mondta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára Gyulán.

Fotókiállítással emlékeznek a tavaly történtekre

Belügyminisztérium, Parlamenti Államtitkárság, 2014. június 5. 17:03

A tavaly nyári árvíz idején készült fotók kiállításával állít emléket a Belügyminisztérium és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a védekezésnek.