Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) címmel hirdetett versenyt közétkeztető cégeknek a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal (NÉBIH) és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete. A kétfordulós vetélkedőre kétfős csapatok nevezését várják. A cél, hogy bebizonyítsuk, kis odafigyeléssel, hogy nettó 420 forintból is lehet tápláló és finom ebédet készíteni nagyüzemi körülmények között.

A versenyben, melynek témája az „Őszváró ételek a modern gasztronómia jegyében”, mérettől és létszámtól függetlenül valamennyi, a közétkeztetésben tevékenykedő vállalkozás részt vehet. A szervezők kétfős csapatok jelentkezését várják, egy cég több egységet is nevezhet.

Az első fordulóban a versenyzőknek egy előre összeállított „kosár” alapanyagaiból kell megtervezniük egy háromfogásos menüt. A menüsort felnőtt fogyasztók számára, kalkulációval, pontos technológiai leírással és tálalási javaslattal együtt kell összeállítani. A nevezéseket és recepteket 2013. november 13-áig kell eljuttatni az [[[XNTpKwIqSqHMucsqUN9TYlOgJZllaW5mb0BldHJlbmRlZ3llc3VsZXQuaHU=]]] és a [[[ABiTenWTTbsU2NZdmVmb0BuZWJpaC5nb3YuaHU=]]] e-mail címekre.

A november 23-ai második fordulóban a legjobb tíz csapatnak 10 adagot kell elkészítenie, az első fordulóra összeállított menüből. Az ételek elkészítésére 3 óra áll majd a rendelkezésükre.

A verseny részletes kiírása és a virtuális alapanyagkosár tartalma megtekinthető és letöltető a NÉBIH honlapjáról.

(Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)